matesis
dedas

Bülbül, Mutluluğunun resmini paylaştı!

Mardin Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisiyken Barış Bildirisi’ni imzaladığı gerekçesiyle, 2017’de yayımlanan bir KHK ile görevinden ihraç edilen Mikail Bülbül, görevine iade edildiğini duyurdu.
  • 02.09.2023 14:09
Bülbül, Mutluluğunun resmini paylaştı!

Ocak 2017’de Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile aralarında Kürt akademisyenlerin de yer aldığı binlerce kişi kamudan ihraç edilmişti.

Hakkında ihraç kararı verilenler arasında Mardin Artuklu Üniversitesi Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü/ Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı’ndan Kürt akademisyen de bulunuyordu.

Üniversitede Kürtçe ders veren akademisyenlerden Mikail Bülbül meslekten ihraç edilmişti.

İhraç edilen akademisyenlerden Mikail Bülbül, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada göreve iade edildiğini duyurdu.

Bülbül, Kürtçe yaptığı paylaşımında “6 buçuk yıl önce Mardin Üniversitesi’ndeki akademisyenlik görevimden ihraç edilmiştim. Sonunda mahkeme, göreve iade kararı verdi ve bugün yine işime döndüm. Beni yalnız bırakmayan, maddi ve manevi her türlü destek sunan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

RÜDAW

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz