matesis
dedas

Çadır Dergisinin Yeni Sayısı Çıktı

Mardin’in önde gelen kültür ve sanat dergisi olan Çadır Dergisi birbirinden farklı konularla okuyucularla buluştu.
  • 18.07.2022 18:35
Çadır Dergisinin Yeni Sayısı Çıktı

Türkçe, Arapça, Kürtçe ve İngilizce olarak birbirinden farklı alanlarda yayımlanan dergide kültür, sanat dünyasından bilim dünyasına, tarihten gastronomiye kadar birçok alanda yayımlanan makaleler okuyucuyla buluşuyor.

Yeni sayıda 15 Temmuz'dan Selahaddin Eyyüpi'ye, sınırlardan Piri Reis'e birçok alanda makaleler yer alıyor.

Çadır Medya ekibi tarafından hazırlanan ve Mardin'in kültür ve sanat dergisi temasıyla yayın hayatını sürdüren Çadır Dergisinin yeni sayısı çıktı. Birbirinden farklı konu ve temaların işlendiği 5. sayıda, 15 Temmuz ana teması etrafında çok özel konu ve makalelerle okuyucuların beğenisine sunuluyor.

Her sayısında Mardin'in önemli kültürel değerlerine yer veren ve Mardin Artuklu Üniversitesinde eğitim gören üniversiteli öğrenciler tarafından dijital ortamda hazırlanan Çadır Dergisi daha birçok farklı konunun işlendiği yeni sayısıyla, eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor.

Genel Yayın Yönetmenliğini Esma Nur Ateş'in yaptığı giriş yazısında şu ifadelere yer verildi:

"Tekrarladı gün evvelini… Gökte milyonlarca kalabalıktaki yıldız yine tek başına kaydı. Heyecanla kozasından özgürlüğe açılmayı bekleyen kelebeğin masum canı, bir gün dayanabildi. Birçok evladı olan yaşlı, tek odalı köhne evinde yalnız başına öldü. Yelkovan her dakika selam çakarak akrebe, devam etti yoluna. Gündüz kavuştu akşama, insan hasret kaldı yine insana.

Güvene, samimiyete, hoş sohbete, bir çift anlar göze hasret kaldı. Muhabbete hasret kaldık... Gönül hanemizi kuru kalabalıklar ile doldurduk. İçine muhabbet fidanı ekmediğimiz her hane, metruk bir harabeye dönüverdi. Muhabbet suyu ile sulamayı unuttuk kalplerimizi, sevgi çiçeği böyle soldu. Muhabbet ile süslenmemiş her mizaç, yerini hiddet ve kasvete bıraktı. Yegâne muhabbet beslediğimiz dünya ise, ölüm ile nankör bir son hazırladı bizlere. Durulduk, yorulduk, yineleştik, hepleştik…

Peki bu önemli düstur ile bakmaya, hemhal olmaya, yenilenmeye ne dersiniz dostlar? Çadır Dergi ocağında sevgi ve muhabbet kaynattığı, sohbeti ganimet bildiği, uhuvvet rabıtasını ilmek ilmek işlediği Temmuz sayısını sunuyor sizlere.Sayfaları kapı aralığından dikkatle bakarcasına çevirirken, içerisindeki seni bulabilmeni temenni ediyor... Muhabbet ile kaim bir yaşam diliyorum efendim."

 

Derginin tamamına https://cadirdergi.com/3d-flip-book/2449 adresinden ulaşılabiliyor.

Keyifli okumalar diliyoruz.

 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz