tatlidede

Çarşıda 'Bayram' Telaşı!

Mardin'in Midyat ilçesinde, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte çikolata ve şeker satışları da hareketlenmeye başladı.
  • 17.07.2021 14:15
Çarşıda 'Bayram' Telaşı!

İlçede faaliyet gösteren dükkanlar bayrama sayılı günler kala tezgahları bayramların müjdecisi ve olmazsa olmazı rengârenk şekerler, çikolata ve lokum çeşitleri tezgâhları süslüyor.

Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olmasından dolayı yeterli satışı gerçekleştiremeyen esnaflar, Kurban Bayramı’nda yasağın olmaması ve vatandaşın alışveriş yapmasından dolayı memnun.

Birbirinden renkli şekerlerin süslediği tezgâhlar, bayramda misafirlerine hoş ikramlarda bulunmak isteyen vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Dükkân önlerine konulan çeşit çeşit şeker, lokum ve çikolata tezgâhlarındaki fiyatlar her bütçeye uygunluğuyla göze çarpıyor.

Vatandaşlar, bayramdan bayrama aldıkları şekerin en kalitelisini seçerken, bazı vatandaşların da bütçelerine uygun olan çeşitleri tercih ettikleri görüldü.

Havaların çok sıcak olduğu Midyat'ta kimi esnaflar özellikle çikolatalı şekerleri dolaplarda muhafaza ederken kimi esnaf ise çikolatalı şekerleri satmamayı tercih ediyor.

Midyat'ta şeker, lokum ve çikolata çeşitleri ile kuruyemiş satışı yapan esnaflar, bayram hareketliliğinin başladığını söylediler. Bayram şekerlerinin fiyatı 10 lira ile 25 lira arasında değişirken, çikolatalı şekerlerin fiyatı ise 40 liradan 80 liraya kadar çıkıyor.

SİZİN MEDYA

Editör: Aydın

Yorum Yaz