matesis
dedas

Cenazelerinin defin edilmesine izin verilmeyince karakola sığındılar

Mardin'de 13 yıl önce yaşanan bir kan davasından dolayı köylerini terk eden Akak ailesi bugün vefat eden Abdullah Akak'ı vasiyeti üzerine köye defin etmek istedi. Mazıdağı ilçesine bağlı Yeşilköyün girişinde mezarlığa gitmelerine izin verilmeyen Akak ailesi karakola sığınarak çözüm bulunmasını istedi.
  • 11.03.2024 16:20
Cenazelerinin defin edilmesine izin verilmeyince karakola sığındılar

Mazıdağı ilçesine bağlı Yeşilköy Köyü'nde 16 Mayıs 2011 yılında Akak ve Tunç aileleri arasında biriken yağmur suyunun tahliyesi yüzünden çıkan silahlı kavgada, iki kişi ölmüş ve Akak ailesi köyden göç etmek zorunda kalmışlardı.

Kızıltepe ilçesine yerleşen Akak ailesinden 95 yaşındaki Abdullah Akak bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Vasiyeti üzerine Abdullah Akak'ın torunu Ramazan Akak Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı cenaze taşıma aracı ile dedesini Yeşilköy'e götürdü.
Köyün girişinde Tunç ailesi tarafından mezarlığa girişlerine izin verilmeyen Ramazan Akak duruma tepki göstererek karakola başvurdu. 
Aksu Karakol Komutanından yardım isteyen Ramazan Akak, dedesinin vasiyeti üzerine köy mezarlığına defin edilmesini istedi. 
Akak ailesinin karakol önündeki bekleyişi ise devam ediyor. 

 

 
 

Editör: Aslan Alpergin

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
12.03.2024 / 17:26

Bu iki ailenın arasını yapmak için Mardin de bir müslüman araniyor. İnşallah 13 yıldır aranıpta bulunamayan, musluman bu Ramazan da bulunur ve bu iki ailenin arasında yeni bir katliam yaşanmadan aralarını bulup barıştırır. HAYDİ HAYIRLISI

Yorum Yaz