Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencisi Fikret Bozkurt, dün akşam saatlerinde Murat Mahallesi'ndeki evinde ölü bulundu. Kapıda asılı bulunan ve intihar ettiği iddia edilen Mardin Midyat nüfusuna kayıtlı Bozkurt'u, eve gelen okul arkadaşları fark etti. Cenaze önce Ağrı Devlet Hastanesi'ne, ardından ise otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenazenin, tabuta konulmadan, üzerine bir battaniye örtülerek minibüs bagajına konarak Trabzon'a gönderilecek olmasına arkadaşları tepki gösterdi. Öğrencilerin cenaze aracı veya ambulans tahsis edilmesi talebi, araç olmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi.

'Devletin insanlara bakış açısı değişmelidir'
Olayın haber verilmesi üzerine hastaneye gelen BDP Ağrı İl Eş Başkanı Necmettin Efe, cenazeye yapılan muameleye tepki gösterdi. Efe, "Böyle bir şey olamaz. Cenazeyi servis aracıyla gönderiyorlar. Arabanın bagajına atıyorlar, bir taş parçasıymış gibi. Bu devletin bizim insanlara bakış açısıdır. İnsanlarımıza verdiği değerin göstergesidir. Akşamdan beri Ağrı'da bir araç temin edemiyoruz. Belediyeyi arıyoruz araç vermiyor. Hastaneyi arıyoruz araç yok. Savcıyı arıyoruz 'İhale yaptık bu araçlar götürüyor' diyor. Böyle bir şey olur mu? İnsanların cenazesine saygılı olun. İhale yapmışsın, ama cenaze taşıyabilecek araçları almamışsın ihaleye. Yolcu minibüsü ile Trabzon'a cenaze gönderilir mi? Böyle bir şey olamaz. Devletin insanlara bakış açısı değişmelidir" dedi.

Cenaze nakil aracı bulmayan öğrenciler cenazeyi tabutla yolcu minibüsüne koyarak Trabzon'a gönderdi. Öte yandan hastane bahçesine çok sayıda akrep tipi zırhlı araç ve sivil polis takviyesi yapılması dikkat çekti.