matesis
dedas

Cimilli İbo kimdir? Karadeniz’in sevilen ismi gerçek adı ne, neden öldü?

Karadeniz müziğinin sevilen ismi Cimilli İbo hayatını kaybetti. Bir süredir böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören Cimilli İbo’nun vefatı sonrasında çok sayıda başsağlığı mesajı yayınlandı.Geçtiğimiz yıl koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda kalan ve Cimilli İbo adıyla tanınan İbrahim Özer sağlığına kavuşmuştu. Kısa bir süre sonra da böbrek yetmezliği ile mücadele etmeye başlayan sanatçıdan acı haber geldi. Peki, Cimilli İbo kimdir, neden vefat etti?
  • 16.08.2021 13:29
Cimilli İbo kimdir? Karadeniz’in sevilen ismi gerçek adı ne, neden öldü?

Karadeniz müziğinin sevilen isimleri arasında yer alan şarkıcı Cimilli İbo hayatını kaybetti. Sanatçının vefatı sonrası çok sayıda baş sağlığı mesajı yayınlandı.

Cimilli İbo'nun vefat haberini müzisyen arkadaşı Yasemin Yıldız duyurdu. Yıldız, yaptığı açıklamada, "Yıllar önce başladı bizim dostluğumuz. Beraber yaptığımız televizyon programları, sahneler, albümler... Artık beni kim güldürecek. Sen de gittin be amca. Ne yazsam bilemedim. Çok üzgünüm. Maalesef Cimilli amca (Cimilli İbo) savaşı kaybetti. Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de sosyal medya hesabından, "Bölgemizin sevilen sanatçılarından Cimilli İbo'nun (İbrahim Özer) vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhum sanatçımıza Allah’tan rahmet Ailesine , sevenlerine ve sanat camiasına sabırlar diliyorum." mesajını paylaştı.

Çaykur Rizespor da Twitter’dan yaptığı açıklamada “Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı, “Cimilli İbo” lakaplı İbrahim Özer'in vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Özer’e Allah’tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Sanatçının cenazesi yarın kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Rize İkizdere'de defnedilecek.

CİMİLLİ İBO KİMDİR, NEDEN ÖLDÜ?

Bir süredir böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören Cimili İbo yoğun bakımda tedavisine devam ediyordu. Sanatçı böbrek yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

Sanatçı geçtiğimiz yıl koronavirüse yakalanmış ve tedavi görmüştü. 49 yaşında yaşamını yitiren Cimili İbo’nun Rize’de toprağa verileceği öğrenildi.

Cimili İbo 12 Mayıs 1972 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Cimilli İbo aslen Rize'li bir sanatçıdır. 

Cimilli İbo çocukluğundan beri türkü söylemeyi ve kemençe çalmayı sevdiği için devamlı evden kaçarak İstanbul ve İzmir'deki akrabalarının yanına gitti. Bu nedenle lisede okulu bıraktı.

Cimilli İbo, renkli kişiliği ile beğenileri topladı. İbo, "İnadım İnat" adlı dizinin oyuncu kadrosunda rol aldı. 

Şu zamana kadar Sibelim, Cayır Cayır Yanayi, Kakara Kikiri,Şakacı, Oyna, Cimilli İbo ve Fıkralar, Konser Coşkusu, Hasretim Hepinize, Benida/ Esma Hala, Sevdalı, Cimil'linin Düzüne/ Ağla Yüreğim Ağla, Kemençe, Yalan Dünya Boş ve Sallama Çayı gibi albüm ve çalışmalara imzasını attı.

Editör: Mustafa Kardaş

Yorum Yaz