tatlidede

Coca-Cola'nın Kız Kardeşim projesi nedir? Kız Kardeşim projesine nasıl başvurulur?

Kız Kardeşim hibe projesi gündem oldu. Sadakatsiz dizisinde de ön plana çıkan Kız Kardeşim projesi dikkat çekti. Peki Habitat Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Coca-Cola Türkiye iş birliğinde yürütülen “Kız Kardeşim Projesi” kapsamında 2019 yılında başlatılan “Hibe Programı'' nedir?
  • 27.12.2021 11:28
Coca-Cola'nın Kız Kardeşim projesi nedir? Kız Kardeşim projesine nasıl başvurulur?

Kız Kardeşim Projesi Nedir?

Coca-Cola Vakfı’nın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Habitat Derneği ile birlikte 2015 yılından bu yana devam eden Kız Kardeşim Projesi, kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amaçlanıyor. Kız Kardeşim Projesi, Türkiye’de bugüne kadar 81 ilde 100 binin üzerinde kadının kendini geliştirerek toplum içinde daha aktif rol almasına destek oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece işbirliği ile ilgili değerlendirmesinde, “Çok önemli yeteneklere ve niteliklere sahip tarımda kadın girişimcilerin sayısının daha da artmasını istiyoruz. Bakanlık olarak desteklerimizle her zaman sizlerin yanınızda olduğumuz bilmenizi istiyoruz. Kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımızın kırsalda yer alan kadınlara yönelik hazırladığı projelerin artması yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Proje kapsamında imzaladığımız protokolün kadın çiftçilerimize yönelik verilecek eğitim ve destekler ile kadınlarımızın ekonomiye katkısını daha da artıracağız” diye konuştu.

"250 BİN KADINA DESTEK OLMAYI PLANLIYORUZ"

Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca, “Kız Kardeşim projesinin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sağladığı işbirliği ile yolculuğuna güçlenerek devam edecek. Tarım sektöründe emek veren kadınlara da ulaşma imkanı sunulacak bu iş birliğinden dolayı çok mutluyuz.

Projemizle; 15-55 yaş arasındaki kadınların gerekli bilgi-becerilerle donatılarak, ekonomik hayata katılımı konusunda güçlenmeleri için çalışıyoruz. Bugüne kadar 100 bine yakın kadına ulaştığımız projemizle 2021 yılı sonu itibariyle 250 bin kadının toplumsal ve ekonomik hayata katılımına destek olmayı hedefliyoruz. Yeni işbirlikleri ile daha fazla kadının hayatına dokunmaya, yerel kalkınmada aktif rol almalarını desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi

EĞİTİM PROGRAMINI BAŞARI İLE TAMAMLAYAN KADINLARA SERTİFİKA VERİLECEK

Verilen bilgiye göre, Coca-Cola Türkiye ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokolle Kız Kardeşim portalı üzerinden kadın çiftçilere ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri’ndeki kadınlara yönelik; temel finans, dijital pazarlama ve tasarım ile tarımsal eğitim programları düzenlenecek. Programı başarı ile tamamlayan kadınlara sertifika verilecek. Kız Kardeşim TIR’ı ile belirlenecek illerde yerinde eğitim programları düzenlenecek.

Mentor desteği ve kadın girişimcilerin katılımcılarla bir araya gelerek başarı hikayelerini anlattığı ‘İlham Buluşmaları’nın da kapsama alındığı iş birliği ile ayrıca, kadınların ürettiği ürünlerin dijital mecralarda yer almasına destek olunarak kadınların emekleri ekonomiye kazandırılacak. Ayrıca eğitimleri başarı ile tamamlayan kadın girişimcilere ödül verilmesi planlanıyor.

Kız Kardeşim Hibe Programı 4 aşamadan oluşmaktadır.

1.Aşama:

Kizkardeşim.net web sitesi üzerinden online eğitimleri tamamlayan yeme & içme sektöründeki girişimci kadınlar web sitesinden aldıkları sertifika ile birlikte online olarak başvuru yapabilecektir.

2.Aşama:

Kizkardesim.net üzerinden eğitimlerini tamamlayan işletme sahibi kadınlar online olarak başvurularını gerçekleştirdikten sonra teknik elemeden geçeceklerdir.

3. Aşama:

İl bazlı en yüksek puanı alan katılımcılar, Online’da gerçekleştirilecek Hibe Programı Kampı’na davet edilecektir. 2 gün sürecek olan kamp, kadınlara yönelik hızlandırıcı eğitimler gerçekleştirilecektir.

4. Aşama:

Final jüri değerlendirmesinde, hibe alma kriterlerine göre en yüksek puanı alan 30 kadın, iş geliştirme hibesi almaya hak kazanacaktır. Hibe Kampı’nın son gününde online lansman yapılarak tanıtımları gerçekleştirilecektir.

Kimler Başvurabilir?

  • Kizkardeşim.net’ten üzerinden eğitimleri tamamlamış olmak,
  • 81 ilin birinde restoranı/lokantası, yeme & içme sektöründe işletmesi olan, yeme & içme sektörüne yönelik üretim yapan,
  • Yeme & İçme sektöründe hizmet veren kadın kooperatifleri
  • Yanında en fazla 5 kişi çalıştıran(SGK’lı),
  • İşletme/lokantasının başka şubesi olmayan,
  • İşini büyütmek isteyen, bu motivasyona sahip ve öğrenmeye açık olan,
  • İşletme, lokanta, küçük işletme sahibi kadınlar başvurularını gerçekleştirebilirler.

Katılımın ön şartı, işletmenin girişimci kadına ait olması ya da imza yetkisinin bir kadına ait olmasıdır.

Başvurmak için tıklayın.

Editör: Meliha Güneş

Yorum Yaz