matesis
dedas

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu nasıl? İddiaların kaynağı ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu nasıl? Erdoğan'ın bugünkü programında neler var? İşte yaşanan son gelişmeler...
  • 03.11.2021 14:26
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu nasıl? İddiaların kaynağı ne?

Dün akşam saatlerinde sosyal medyada resmi ve resmi olmayan bazı hesaplar tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, attığı bir tweette "Erdoğan’ın sağlık durumu ile ilgili WhatsApp mesajları dönüp duruyor" ifadesini kullandı.

İddialara ilk cevap, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Altun, "Dosta güven, düşmana korku..." mesajıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir yürüyüş videosunu paylaştı. 13 saniyelik video, bir buçuk saat içerisinde 800 binden fazla kişi tarafından izlendi.

Cumhurbaşkanı başdanışmanı Yiğit Bulut, sosyal medya hesabında "Bir yiğit hepinize yeter. İstediğiniz kadar asılsız haber yayarak spekülasyon yapmaya çalışın. Türk yargısı bunları yapanlarla ilgili gereken adımları atacaktır." ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel uçağıyla Ankara'ya inişinin görüntüleri paylaştı.

Görüntülerde Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanında olduğu ve kendisini başta Ankara valisi Vasip Şahin olmak üzere pek çok yetkilinin karşıladığı görülüyor.

Cumhurbaşkanlığı'na ait internet sitesinde 3 Kasım 2021 tarihine ilişkin günlük program da yayınlandı. Programda Erdoğan'ın Litvanya, Katar, Moğolistan ve Ukrayna Büyükelçilerini kabul edeceği görülüyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı danışmanlarından Serkan Taranoğlu da bir fotoğraf paylaşarak "Cumhurbaşkanımız @RTErdogan bugünkü resmi programları çerçevesinde Ankara 'ya doğru yola çıktı. Allah başımızdan eksik etmesin." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın sağlık durumu nasıl?

Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin iddialar Külliye'deki bir videosunun sosyal medyada yayılması sonrası gündeme gelmişti. Ancak Erdoğan'ın önemli bir sağlık sorunu olduğu şeklinde herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı bir tweette “Teyit ettim. Kesin bilgi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünden bu yana gelişen herhangi sağlık sorunu kesinlikle yok... AKP grup toplantıları 2 haftada bir yapılıyor... Grup toplantısının da iptali söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz