Darbeye Mardin’den Türkçe, Kürtçe ve Arapça Dillerinden tepki
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Mardin’de, Diyarbakır’da, Rize’de, İstanbul'un Taksim, Kısıklı ve Saraçhane'nin de aralarında bulunduğu farklı meydanlarında vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.
Ortak Akıl Platformu üyesi sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla canlı yayınla "Türkiyem" türküsü Taksim ve Diyarbakır'dan Türkçe, Mardin'den Arapça, Rize'den Lazca, Batman'da Kürtçe dillerinde seslendirildi.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin'in darbeye karşı başarılı bir performans göstererek 20 gündür alanlarda olduğunu vurguladı.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim Meydanı'ndan kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin tüm Türkiye'ye taksim edildiğini anlattı.
Ortak Akıl Platformu üyesi sivil toplum kuruluşları başkanlarına teşekkürlerini sunan Demircan, "15 Temmuz'dan bu yana bu meydanlarda Alevisi, Sünnisi, Laz'ı Çekrez'i, Türk'ü, Kürt'ü, biz farklılıklarımızla, tek milletiz demiştik. Bu güzel akşam da 'Türkiyem' şarkısını hep birlikte söyledik." diye konuştu.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak da Milli İrade Platformu olarak yaptıkları bu organizasyonu, Türkiye'nin bundan sonraki birlikteliğine katkı olması için düzenlediklerini belirterek, destek veren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.
Etkinliğe, aralarında Anadolu Aslanları Konfederasyonu (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın'ın da bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar da, Taksim Meydanı'nda devam eden "demokrasi nöbeti"ne katıldı. Burada bekleyişe devam edenlere hitap eden Bayraktar, nöbete katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
1 yorumDevasa rantlarına devasa bir çomak soktuğum ve kendilerini deşifre ettiğim için yıllardır benden hala kurtulamamış olanlar kirli komplolarına devam etmektedir. Mardin'deki ve diğer illerdeki FETÖ terör örgütü üyeleri ve işbirlikçileri bana bir zarar geldiği takdirde sorgulanmaları için isim, kurum kurum bir liste halinde gerekli yerlere iletilmiştir.