matesis
dedas

DEVA Kızıltepe İlçe Kongresi Yapıldı

DEVA Partisi Kızıltepe 1. Olağan ilçe kongresi ve parti binasının açılışı yapıldı. İlçe başkanlığına Sedat Ege getirildi.
  • 02.11.2020 15:40
DEVA Kızıltepe İlçe Kongresi Yapıldı

Mardin ilinde teşkilatlanması devam eden DEVA Partisinin il teşkilatlanmasının ardından başlayan ilçe olağan kongreleri gerçekleşmesi devam ediyor.

Bu kapsamda Kızıltepe 1. Olağan ilçe kongresi gerçekleştirildi. Kongreden önce ilçe parti binasının da açılışı yapıldı.

DEVA Partisi Kızıltepe 1. Olağan ilçe kongresine Deva Partisi Genel Başkan yardımcısı Medeni Yılmaz, Kurucular kurulu üyesi İbrahim Alper Akalın, Deva Partisi Diyarbakır il başkanı Cihan Ülsen, Deva Partisi Siirt il başkanı Umut Dayanan, Deva Partisi Bismil ilçe başkanı Şükrü Merdanoğlu, Deva Partisi Mardin İl Başkanı Mesut Aydoğan ile Deva Partisi Mardin’e bağlı ilçe başkanları, Kızıltepe ilçe teşkilatı, partililer ve davetlilerin katıldı.

Kongrede, Deva Partisi Genel Başkan yardımcısı Medeni Yılmaz, Deva Partisi Mardin İl Başkanı Mesut Aydoğan ile Deva parti Kızıltepe İlçe başkanlığı görevine getirilen Sedat Ege birer konuşma yaptıkları kongrede İlçe Başkanı Ege şunları söyledi:

“Bugün Partimizin Kızıltepe İlçe Teşkilatının 1. Olağan Kurul Toplantısını gerçekleştireceğiz. Medeniyetlerin beşiği, Kadim Mezopotamya topraklarının artık DEVA’sı olduğunu buradan ilan ediyoruz. Ülkemiz bugün ne yazık ki zor zamanlardan geçiyor. Bu zor zamanları aşabilmemizin yegane yolu; özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu demokrasi atılımını gerçekleştirmemizden geçmektedir. Bizim için aktif katılımcı demokrasinin sağlanabilmesinin yolu temel hak ve özgürlüklerin teminat altında olması şartına bağlıdır. Hiç kimsenin görüş ve düşüncelerini açıklarken ve yasal haklarını kullanırken, görevini ifa ederken tereddüt yaşamayacağı bir toplum arzusu içerisindeyiz. Ülkemizde ekonomik sorunlar had safhaya ulaşmış durumdadır. Yoksulluğun adeta başını alıp gittiği bir süreçten geçiyoruz. İstiyoruz ki her birey insan onuruna yakışır şekilde karnı tok ve muhtaç olmayacak şekilde yaşasın. Komşularımız aç yatarken biz tok yatamazdık. Bu yüzden buradayız ve DEVA’yı ilan ediyoruz. Partimiz tüm politikalarıyla artan işsizliğin ve ekonomik bozulmanın önüne geçecektir. Partimiz orta ve küçük ölçekli işletmelerin desteklenmesi, istihdamın artırılması, asgari yaşam standartlarının sağlanması noktasında çözüm sunacaktır. Partimiz üretim ve reform hareketiyle bu sorunu kökten çözecek kabiliyete sahiptir. Ekonomik anlamda Ülkemizin tarım ekonomisine oldukça önemli derecede katkı sağlayan Mezopotamya topraklarında çiftçilik yapmanın oldukça zorlaştığı ortadadır."

"Tarım ürünlerinin girdi ve çıktıları birbirlerini karşılamamaktadır."

Konuşmasında Çiftçilerin elektrik sorunlarına da değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Adeta kangren halini alan elektrik problemi dolayısıyla çiftçilik ve çiftçilerimiz kaderine terk edilmiş vaziyettedir. Özellikle elektrik dağıtım işinin özelleştirilmesi çiftçilerle elektrik dağıtım şirketini karşı karşıya getirmiştir. Bu problemlerin üstesinden geleceğimizden eminiz. Hiç kimsenin milli servetimiz olan tarım ekonomisini yok etmesine müsaade etmeyeceğiz."

Tek liste ile yapılan DEVA Partisi Kızıltepe 1. Olağan ilçe kongresinde yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Sedat Ege

Mehmet Sıddık Akkaya

Mehmet Faruk Gökçen

Çetin Akan

Nalin Aydoğan

İbrahım Halil Kızıl

Veysi Aydın

Veysel Ramazanoğlu

Abdulhalim Yaşin

Mehmet Alı Öztürk

Cebraıl Erbeyi

Ahmet Kino

Mazlum Aslan

Muhıttın Açıl

Hasan Sarıboğa

Fesıh Adal

Mehmet Emin Özmen

Şeyhmus Erden

Mehmet Yalçın

Nurullah Kaçira

Lokman Öncü

Yorum Yaz