tatlidede

Dilek İmamoğlu’nun acı günü! Dilek İmamoğlu kimdir? Dilek İmamoğlu nerelidir, kaç yaşındadır?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kayınvalidesi, eşi Dilek İmamoğlu’nun annesi Hava Kaya'nın vefat ettiği duyuruldu. Hava Kaya niye vefat etti, hastalığı neydi? Annesi vefat eden Dilek İmamoğlu sosyal sorumluluk projelerine verdiği önem ile tanınıyor. Dilek İmamoğlu kimdir? Dilek İmamoğlu nerelidir, kaç yaşındadır?
  • 10.04.2021 09:07
Dilek İmamoğlu’nun acı günü! Dilek İmamoğlu kimdir? Dilek İmamoğlu nerelidir, kaç yaşındadır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun kayınvalidesi, eşi Dilek İmamoğlu'nun annesi Hava Kaya’nın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ongun, paylaşımında “11 Nisan Pazar günü, Trabzon Çarşıbaşı İlçesi Kovanlı Köyü Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazıyla merhume son yolculuğuna uğurlanacaktır. İBB ailesi olarak, merhumeye Allah'tan rahmet; Kaya ve İmamoğlu ailelerine de başsağlığı ve sabır dileriz” dedi.

1944 doğumlu 77 yaşındaki Hava Kaya'nın bir süredir Beylikdüzü'nde özel bir hastanede tedavi gördüğü, yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Dilek İmamoğlu kimdir?

Dilek İmamoğlu, Evlilik öncesi soyadı: Kaya olup 18 Kasım 1974 tarihinde Trabzon'da doğmuştur.

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşidir.

1974 Trabzon doğumlu İmamoğlu İstanbul Üniversitesi Turizm Bölümü mezunudur ve kamu yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır. 1995 yılında Ekrem İmamoğlu ile evlenmiştir. Dilek İmamoğlu, engelli bireylerin farkındalığını arttırmak, kadın hakları ve çocuk eğitimi ile ilgili çeşitli çalışmalarda bulunmaktadır.

Hayatı ve eğitimi

Dilek Kaya, 18 Kasım 1974 tarihinde Trabzonlu bir ailenin 10. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk öğrenimini Trabzon'da tamamladıktan sonra yüksek öğrenimine İstanbul Üniversitesi Turizm Bölümü'nde devam etti. Lisans eğitimini bitirdikten sonra kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. İmamoğlu, Cam Tavan Sendromu alanında tez çalışması yapmıştır, “Y kuşağının liderlik beklentileri, demokratik ve otokratik liderlik tarzlarının bütünleşik kalkınmaya etkisini" inceleyen doktora çalışmasına ise devam etmektedir.

Aktivizmi

Dilek İmamoğlu, "engellilerin yaşadıkları zorlukları hissetmek ve farkındalık yaratmak için" Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya eşliğinde İstanbul'da tekerlekli sandalye ile bir gün süresince dolaşmıştır. İmamoğlu'na, 2014 yılında "engelli bireylere dönük yaptığı farkındalık etkinliği" sonucunda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği tarafından Şükrü Sürmen Ödülü verilmiştir.

2019'un Ekim ayında İmamoğlu Madame Figaro Türkiye dergisinin kapağında "İstanbul'un First Lady'si" başlığı altında yer aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ekim 2020'de Dünya Kız Çocukları Günü için 30 Türk kadının hikâyelerinin yer aldığı Aslıhan Dağıstanlı Aysev tarafından yazılan 'Cesur Kızlara Yol Arkadaşları adlı bir kitabı etkinliklerinde tanıttı.

Özel hayatı

18 Kasım 1995'te Ekrem İmamoğlu ile evlenen Dilek İmamoğlu'nun Mehmet Selim (d. 1997), Semih (d. 2005) ve Beren (d. 2011) adlarında üç çocuğu vardır.

Editör: Mustafa Kardaş

Yorum Yaz