matesis
dedas

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mevlid-i Nebi etkinliği için otobüs tahsis etmedi

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Mevlid-i Nebi etkinliği için "ücretsiz otobüs tahsisi" sözünün tutulmadığını vurguladı.
  • 26.04.2024 15:36
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mevlid-i Nebi etkinliği için otobüs tahsis etmedi

Diyarbakır Mevlid-İ Nebi Düzenleme Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, 28 Nisan Pazar günü Nevroz Parkında düzenlenecek Mevlid-i Nebi etkinliği için Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesinden istenilen "ücretsiz taşıma için otobüs desteği" talebi reddedildiği anımsatıldı.

Kamuoyu baskısının ardından 26 aracın tahsis edileceğini belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, dün Vakıfa yaptıkları bildirimde ise sadece 5 aracın tahsis edileceği aktarıldı.

Vakıftan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Malum olduğu üzere 22 Nisan 2024'te yapmış olduğumuz basın açıklamasında pazar günü Newroz Parkı miting alanında yapılacak Mevlid-i Nebi programı için belediyeden ücretsiz taşıma için otobüs desteği istediğimizi ve bu talebe olumsuz cevap verildiğini açıklamıştık. Kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bir açıklama yaparak, 'ücretsiz otobüs tahsis edilmediği iddiasıyla asılsız bir kampanya yürütüldüğünü' iddia etmişti.

Ancak aynı açıklamada, belirttiğimiz hususları destekler mahiyette 'otobüs tahsis etmemelerinin, araçların arıza durumundan kaynaklandığını ve tahsis etme sürecinin devam ettiğini' belirtmişlerdi."

"5 araç ne kadar insanı taşıyabilecek"

Verilen 26 araç sözünün tutulmadığı ve sadece 5 aracın tahsis edildiği belirtilen açıklamada, "Sonraki gün bizlere ulaşan belediye yetkileri bir yanlış anlaşılma olduğunu, miting alanına ücretsiz taşıma için belediye otobüslerinin tahsis edileceğini bildirmişlerdi. Ve ardından toplam 13 durakta 2'şerli olmak üzere 26 aracın tahsis edileceğini aktarmışlardı.

Bizler bu yaklaşım üzerine oldukça makul, itidalli bir dil ve bekleyişle süreci takip ettik. Yerel yöneticilerin bu kez doğru adımlar atacağını umduk, bekledik. Fakat 25 Nisan akşamı, yani Mevlid-i Nebi etkinliğine birkaç gün kala sadece 5 araç tahsis edeceklerini aktarmışlardır. Koca Diyarbakır'da, yüzbinlerin iştirak ettiği bir meydan etkinliğine 5 araç ne kadar insanı taşıyabilecektir ki? Bu Diyarbakır halkıyla alay etmektir."

"Gelinen noktada sözler tutulmamıştır"

Futbol müsabakasına belediye araçlarıyla halk ücretsiz olarak stadyuma taşındığına dikkat çekilen açıklamada, "Gelinen noktada sözler tutulmamıştır. 13 durakta 2'şerli olmak üzere 26 araç tahsis edileceği sözünü verenler her nedense geri adım atmıştır. Yersiz gerekçelere bu kez araçların yetersiz ve arızalı olduğu eklenmiştir. Oysa ki Büyükşehir Belediyesi, geçen hafta şehrimizde oynan bir futbol müsabakasına belediye araçlarıyla ücretsiz olarak halkı stadyuma taşımıştır. Belediyeler halka hizmet için vardır. Bu konuda ihtiyaç hâsıl olmuşsa belediye elbette hizmet sunmalıdır. Ancak bu duyarlılık tek yönlü olmamalıdır." denildi.

"Yazılı bildirimde bulunmaması garabettir"

Belediye yetkililerinin yazılı bildirimde bulunmamasına da dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sürecin başında talep dilekçesi konulu evrakımız, 05.04.2024 tarih, 11.52 saat ve 19088 Numarası ile kayda alınmıştır. O tarihten bugüne tarafımıza yapılan tüm açıklamalar yazılı değil sözlü olmuştur. Büyükşehir belediyesi yetkili birimlerinin yazılı bildirimde bulunmaması da ayrıca bir garabettir."

"Diyarbakır ile özdeşleşen Mevlid-i Nebi gibi bir programa, talep edilen düzeyde araç tahsis edilmemesi hiçbir şekilde izah edilemez." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Büyükşehir belediyesinin kararı sabotaj niteliğinde olup art niyetli tüm düşünceleri deşifre etmiştir. Mevlid etkinliğine yönelik belediye yöneticilerin bu tavrını değerli Diyarbakır halkının takdirine sunuyoruz. Ve bir kez daha, belediyelerin siyasi partilerin şubesi değil, halkın hizmeti için var olan kamu kurumları olduğunu hatırlatıyor, hizmetin ideolojik saiklerle yapılamayacağını vurguluyoruz.

Bu münasebetle Aziz Diyarbakır halkına ve Peygamber Sevdalılarına bir çağrımız olacaktır. Bu Pazar günü yapılacak olan Mevlid-i Nebi etkinliğine adeta seferberlik ruhuyla destek olalım. 1400 yıl önce Peygamber aşığı Medine halkının Hz. Muhammed’i (sav) karşıladığı coşku ile seferber olalım. Her Peygamber Sevdalısı kardeşimizden ricamız; Mevlid etkinliğine gelmek isteyen halkımızın mevlit meydanına taşınmasına destek olmasıdır. Mevlid-i Nebi etkinliğine tüm kardeşlerimizi ve dostlarımızı ayrı bir aşk ve heyecan ile davet edelim. Özellikle araç sahibi kardeşlerimizin afişlerde belirtilen duraklardan misafirlerimizi alana taşımasını talep etmekteyiz."  

İLKHA

Yorum Yaz