Diyarbakırkapı-Cumhuriyet Meydanı Arası Yeniden Düzenlenecek
Mardin Valiliği, Diyarbakırkapı-Cumhuriyet Meydanı arasının yeniden bazalt taşı ile döşeneceğini bildirdi.
Valilikten yapılan açıklamada, SİT alanının ana ulaşım yolu olan 1. Cadde'de, altyapı çalışmaları sonrası üst yapı çalışmalarının Diyarbakır Bölge Koruma Kurulu tarafından onaylanan proje doğrultusunda gerçekleştirildiği anımsatılarak, bazı yerlerde meydana gelen çökmelerin onarımlarının yapılacağı kaydedildi.
Yapılan döşeme çalışmasının gerekli kriterlere göre yapıldığı, ancak özellikle Diyarbakırkapı-Cumhuriyet Meydanı arasında DEDAŞ ve Telekom çalışmalarının tamamlanmadan, zeminde yapılan tesviye ve sıkıştırma sonrası Kurban Bayramı vesilesiyle vatandaşları ve esnafı mağdur etmemek için yolun kullanıma açıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verilmiştir:
"Akabinde, Bayram sonrası DEDAŞ ve Telekom kazıları başlatılmış ve yolun kış şartları da göz önüne alınarak bir an önce kullanıma tekrar açılması için taş döşeme çalışmalarına başlanmıştır. Yolun Kurban Bayramı öncesi ve süresince kullanımından sonra zemin sıkışması DEDAŞ ve Telekom kazıları neticesinde bozulmuştur. Bu nedenle yapılan taş döşeme sonrası zeminde kaymalar gerçekleşmiştir. Hava şartlarının düzelmesinin ardından Diyarbakırkapı-Cumhuriyet Meydanı arası yeniden döşenecek olup, kalan alanlarda yine kış şartları ile tamamlanamayan düzeltme ve basit onarımlar gerçekleştirilecektir. Cumhuriyet Meydanı ve Savurkapı arasında yolun yeniden döşenmesi söz konusu değildir."
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
7 yorumValla arkadaşlar kusura bakmayın rezalaet mardinimiz sahipsiz gelen vurgun giden vurgunun peşinde
Belediye, Tayyip Erdoğan gibi tek başına Mardin'in gündemini belirliyor.Valilik,İl Özel İdaresi,onlarca müdürlük, yüzlerce bürokrat tekniker, mühendis....bunların hiç mi Mardinle ilgileri yok.Mardin'e hizmet etmek gibi bir görevleri yok mu..Eğer herşeyi belediyeye yüklüyorsak yukarda saydıklarımın varlık sebebi ortadan kalkıyor...hepsini bağlayaın belediyeye gitsin
madem belediye yapmıyor ne diye bilbordlarda yok inci gibi dizmişlerde yok halı gibi sermişlerde gibi saçma sapan reklamlar yapıyor.
belediyeye yüklenir.çünkü valilikte kuzu belediyede kurt kesiliyoruz.maalesef.
Valilik ve belediye ortak yapıyor ama milletimiz valiliğe değil de belediyeye yüklenmeyi iyi biliyor.
Kim yapıyorsa Allahu Taala belalarını verir an karib inşaallah
Karar verin artık bu çalışmayı valilik mi belediye mi yapıyor?