tatlidede

Dogecoin bugün ne kadar? 1 Mayıs Dogecoin fiyatı kaç TL?

Son günlerde kripto para borsalarında yaşanan çalkantılı olayların ardından Dogecoin'in fiyatı merak ediliyor. Dogecoin artıyor mu? Dogecoin bugün (1 Mayıs 2021) ne kadar oldu? İşte Dogecoin'in piyasalarda işlem gören fiyatı...
  • 01.05.2021 04:28
Dogecoin bugün ne kadar? 1 Mayıs Dogecoin fiyatı kaç TL?

Dogecoin nedir?

Dogecoin, diğer yüzlerce para birimi gibi piyasada işlem gören bir kripto para birimidir. İlk olarak bir Twitter memesi vasıtasıyla oluşturulan Dogecoin para birimi üzerinde bu memeden esinlenerek oluşturulan bir köpek fotoğrafı vardır.

Dogecoin kaç TL?

Dogecoin dün (30 Nisan 2021) rekor seviyelere ulaştı ve bugün de yükselişini sürdürüyor. 1 Mayıs tarihi itibariyle Dogecoin piyasalarda 0,34 cent üzerinden işlem görüyor. Bu rakam Türk lirasında 2.82 TL'ye karşılık geliyor. Örneğin 1 Mayıs 2021 tarihi itibariyle 100 dogecoin satın almak isterseniz 282 TL ödemeniz gerekiyor. 1000 dogecoin satın almak isterseniz 2.820 TL ödemeniz gerekiyor.

Dogecoin özellikle Tesla CEO'su Elon Musk tarafından değeri artırılmaya çalışılan bir kripto para birimidir. Musk, Twitter hesabında yaptığı açıklamalarla Dogecoin fiyatlarının inip çıkmasına sebep olabiliyor.

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz