matesis
dedas

Dönerciler beyaz ette yaşanan fahiş fiyat artışlarından şikayetçi

Son günlerde tavuk ve kırmızı ette yaşanan fiyat artışlarından dolayı döner sektörünün büyük sıkıntı yaşadığını belirten esnaf, bu durumun döner esnafını kapanma noktasına getirdiğini belirtti.
  • 26.04.2024 16:36
Dönerciler beyaz ette yaşanan fahiş fiyat artışlarından şikayetçi

Artan et fiyatları döner sektörünü etkiledi. Tavuk ve kırmızı et fiyatları son günlerde fahiş bir şekilde yükseldi.

Dönercilerin en önemli ham maddesi olan tavuk etine gelen zamlar, hem esnafı hem de halkı mağdur ediyor. Tavuk eti fiyatının artmasından dolayı lokanta ve restoranların da döner dürümü fiyatına zam yapmasıyla beraber Bursa'da bir dürüm 70-100 TL arasında satılıyor.

Lokanta ve restoran yetkilileri, tavuk etine yapılan zamları dürüm fiyatlarına yansıttıklarında halkın, yansıtmadıklarında ise esnafın mağdur olduğuna dikkat çekiyor.

Fiyatlardaki artış nedeniyle esnaf döner siparişi vermezken son zamanlarda peş peşe tavuk etine yapılan zamlar, beyaz eti adeta zengin yemeği haline getirdi.

muhabirine konuşan dönerciler, eskiden indirim kampanyaları yaptıklarını, gelen zamlar nedeniyle ise şu anda yapamadıklarını belirtti.

"Tavuk etine ayda dört defa zam geliyor"

Ferhat Subaşı

Beyaz ete gelen zammın ister istemez her kalemde etkili olduğunu söyleyen esnaf Ferhat Subaşı, "İnsanların alım gücü azalıyor. Döner yemeye gelen müşteriler de yüzde 90 azaldı. İş olmuyor. Neredeyse et alanın evine haciz gidiyor. Alım gücü azaldığı için bizi olumsuz yönde etkiliyor. Kira ve vergileri doğru düzgün ödeyemiyoruz. Bu durum ister istemez bizi aşırı derecede zor durumda bırakıyor.  Eskiden insanlar kırmızı et yiyordu, şimdi tavuk etini bile yiyemiyor. Ayda tavuk etine dört defa zam geliyor." dedi.

"İndirim kampanyalarını artık yapamıyoruz"

Eskiden indirim kampanyaları yaptıklarını, gelen zamlar nedeniyle şu anda yapamadıklarını belirten Subaşı, "Biz kampanya yapamıyoruz, insanlar da artık döner alamıyor. Hem biz hem de vatandaşlar zor durumdadır. Yetkililer bu işe bir an önce çözüm bulsunlar. Tanıdığımız esnafların büyük bir kısmı dükkânları kapattılar. İşler artık yürümüyor. Küçük esnafın işi bitti." diye belirtti.

"Yetkililerin duruma çözüm bulması gerekiyor"

Kadir İzzetoğlu

Beyaz ete gelen zam nedeniyle çok etkilendiklerini belirten Kadir İzzetoğlu, "Bayramdan sonra bir müşterimi aradım, niye sipariş vermiyorsunuz diye. Bize dedi ki fiyatlara o kadar zam gelmiş ki gidip evde yemek zorunda kalıyoruz. Haftada en az 2-3 defa tavuğa zam geliyor. Biz de mecburen zam yapmak zorunda kalıyoruz. Zam yapmadığımız zaman kira ve giderleri ödeyemiyoruz. Zam yaptığımız zaman dükkan boş, müşteri gelmiyor. Biz de çok sıkıntı yaşıyoruz. Durum böyle giderse sıkıntı daha çok büyüyecek. Yetkililerin duruma çözüm bulması gerekiyor. Her hafta kampanya yapıyorduk. Zamlar nedeniyle artık kampanya yapamıyoruz. Uygun fiyatta döner de veremiyoruz. Ortada boş kalmış bekliyoruz." diye konuştu.

İLKHA

Yorum Yaz