matesis
dedas

Eczacı Odası'ndan köy okullarına dezenfektan ve maske

43. Bölge Mardin Eczacı Odası Başkanlığı tarafından Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı köy okulları için dezenfektan ve maske desteğinde bulundu. Eczacı Odası Başkanı Ecz. Uğur Elik, hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşları doğru yönlendirmek adına büyük çaba içinde bulunduklarını söyledi.
  • 08.02.2021 17:52
Eczacı Odası'ndan köy okullarına dezenfektan ve maske

Mardin Eczacı Odası tarafından Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 177 adet 1000 ml dezenfektan ve 2.100 adet maske teslim edildi.

Dezenfektan ve maskeler, 62 köy okulunda okuyan 2 bin 735 öğrenciye dağıtılacak. 

Mardin Eczacı Odası Başkanı Ecz. Uğur Elik;

"Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemik bir hastalık olarak ilan edilen Koronavirüs (COVID-19) hastalığı ile mücadelenin ön cephesinde yer alan biz eczacılar, hastalığın yayılmasını önlemek ve halkımızı doğru yönlendirmek adına büyük çaba içinde bulunduk, bulunmaya devam etmekteyiz. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı 15 Şubat itibarıyla, birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçileceğini duyurdu. Biz de öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin daha sağlıklı bir şekilde eğitimlerini sürdürmesi adına; 62 köy okuluna 2735 öğrenciye dağıtılmak üzere Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 177 adet 1000 ml dezenfektan ve 2.100 adet maske teslim ettik. Bu hususta okullara yardımlarımız devam edecektir."

Pandemi döneminde öğrencilerin ve öğretmenlerin mesafe, maske ve temizlik konularına azami şekilde dikkat etmesini de isteyen Elik , "Alacağımız tedbirlerle birbirimize doyasıya sarılacağımız günlere olan inancımızla bütün öğrencilerimize, ailelerine ve değerli öğretmenlerimize bu eğitim ve öğretim döneminde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Aydın

Yorum Yaz