tatlidede

Eğitim-Bir-Sen Abdulselam Demir'e Emanet / VİDEO

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Mardin 1 No.lu Şubesinin 7'nci Olağan Kongresi'ne tek aday olarak giren Abdüsselam Demir başkanlığa seçildi.
  • 22.10.2022 22:41
Eğitim-Bir-Sen Abdulselam Demir'e Emanet / VİDEO

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Mardin 1 No.lu Şubesinin 7'nci Olağan Kongresi'nde Abdüsselam Demir başkanlığa seçildi.

Mardin Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongre, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından divanın oluşturulması ile devam eden kongrede divan başkanlığını Memur-Sen'in efsane başkanlarından Mustafa Aydın, üyelikleri ise Diyanet-Sen Başkanı Abdulkadir Kurtuluş, Sağlık-Sen başkanı Abdullah Sungur, Büro-Memur-Sen Başkanı Ümit Unat ve Bayındır-Memur-Sen Başkanı Abdusemet Yılmaz yaptı.

Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirilen kongreye, Ak Parti Milletvekili Cengiz Demirkaya, Artuklu Belediye Başkan Vekili Mehmet Acu, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Duyan, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Savur İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, AK Parti İl Başkan Vekili Ahmet Özkan, HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, AK Parti önceki dönem il başkanı Mehmet Ali Dündar ve beraberindeki heyet, ve Memur-Sen kollarına bağlı şube başkanları ve delegeler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Abdüsselam Demir, Eğitim-Bir-Sen'in dünden bugüne elde ettiği kazanım ve çalışmalarını anlattı.

Son çeyrek yüzyıldır, Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in teri, yeri ve imzası olduğuna dikkat çeken Demir konuşmasında şunları söyledi:

"Ve yine Eğitim-Bir-Sen’in tarihi, ilim ve irfan davamızda eğitimde yeni açılımlar, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yeni kazanımlarla paralellik gösterir. Çünkü kuruluşundan bu yana, ülke olarak kaydettiğimiz her ilerleme, ısrarlı takip ve taleplerimizle mümkün olmuştur. Bütün demokratik hak ve kazanımlarda mücadelemiz, emeğimiz ve imzamız vardır. Kangrene dönüştürülen başörtüsü meselesinin çözümü, sekiz yıllık kesintisiz eğitimden ve katsayı zulmünden vazgeçilmesi, yeni müfredat programlarıyla eğitimin vesayetçi karakterinden arındırılıp demokratikleştirilmesi, Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, TemelDini Bilgiler derslerinin okullarda okutulması, Milli Güvenlik dersinin kaldırılması, öğretmenlere nöbet ücreti verilmesi,  sınav ücretlerinin artması,  Dyk ücretlerini iki katına çıkarılması, 3600 katsayı maddesinin yasalaşması,  cuma namazı ve hac izninin kamu personel mevzuatına dâhil edilmesi, başta olmak üzere, pek çok kazanımdamücadelemiz, etkimiz; yasakların kaldırılmasında emeğimiz, sorunların çözümünde alın terimiz, haksızlıkların giderilmesinde çabamız vardır. Başta terör olmak üzere, yerel, bölgesel veya küresel ölçekte hak ve özgürlük ihlallerine karşı sesimizi,sözümüzü hep yükselttik.

Her zaman kardeşlik çağrılarıyla birlik ve beraberlik için harç olduk, kardeşlik hukukunu koruduk. 28 Şubat’ın zulmüne, haklı olmanın verdiği güç ve güvenle karşı durduk. 15 Temmuz işgal girişiminde de hiç düşünmeden, tereddüt etmeden alanlara aktık,tankların, tüfeklerin karşısına çıktık. Eğitim-Bir-Sen’li olmak,can verilerek vatan kılınmış coğrafyayı, alın terinin gücüyle büyütmek, kritik zamanlarda irfani duruşla kuşatmak, zor zamanlarda cesaretle korumaktır. Bizim yol ve dava arkadaşlığımızın, teşkilatımızın kimi öncelikleri vardır. Ancak ilk önceliğimiz ülkemizdir,Türkiye’dir. Biz insanı, inancı, tarihi, beklentisi, özlemi ve  öfkesiyleTürkiye’nin gerçeği, ümmetin umuduyuz. Bütün bu derinlikleri ve genişlikleri ile Türkiye de bizim gerçeğimizdir. Eğitim-Bir-Sen, Türkiye’nin derin bilincini, insani hassasiyetlerini, kararlılığını ve azmini harekete geçirmiştir. Eğitim-Bir-Sen,  umut, güven ve samimiyet demektir. Biz varsak umut bitmeyecektir. Yol kapanmayacak, yürüyüş aksamayacak, menzil şaşmayacak, yükseliş durmayacak demektir. Biz varsak diz çökülmeyecek, teslim olunmayacak, ezan susmayacak demektir. Örgütlü gücümüzle emeğin, onurun ve özgürlüğün teminatıyız. Bizim nitelik ve nicelik olarak büyüyen örgütlü gücümüze Türkiye’nin ekmek kadar,su kadar ihtiyacı vardır. Biz varsak umutsuzluğa, cehalete, tahakküme yer olmayacaktır. Zulme, baskıya, hak gaspına geçit vermedik, vermeyeceğiz." 

Eğitim-Bir-Sen, hak ve özgürlüklerin teminat altında olduğu, her alanda kalkınmış, eğitimi maarif davası edinmiş, manevi iklimimizin teminatı hâline getirmiş, müreffeh bir Türkiye hayali ile yola çıkan bu erdem ve iyilik hareketinin örgütlü gücü olarak 30 yılı geride bıraktığına vurgu yapan Demir, "Dile kolay; hak, adalet ve  emek  mücadelesi ile geçen 30 yıl! Eylem ve söylemini duygu dünyasına, iradesine, özlem ve umuduna tercüman olarak gören Eğitim-Bir-Sen, insanımızın yoğun teveccühüyle dalga dalga büyüyerek 2011 yılında eğitim hizmet kolunun genel yetkili sendikası;toplu görüşmeden yine yoğun çabalarının kazanımı olan toplu sözleşmeye geçilen süreç sonrasında, Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olmuştur. Tarihî kök bağları, oturmuş geleneği ile kurumsal yapısını tamamlayan sendikamızın faaliyet alanı, geldiğimiz aşamada ülke sınırlarını aşarak iklimleri kateden, gürül gürül akan bir nehre dönüşmüştür. Bu nehir, bağrından fışkırdığı medeniyet coğrafyamızdan beslenmekte ve dönüp tekrar gönül coğrafyamızı beslemektedir. Her türlü şahsi bakış ve beklentinin fevkinde olan bu akış ve döngü içinde sürekli canlı, diri kalmaktadır. Türkiye’nin ancak başarılı bir eğitimle, kültür, irfan ve medeniyet değerlerine dönerek ileri hedeflere ulaşacağı ısrarıyla akışını sürdüren bu hareket, sizler gibi inançlı, kararlı, fedakâr dostların, dava adamlarının omuzlarında yükselmiştir, yükselmektedir."diye konuştu.

Eğitim Bir-Sen teşkilatının müşavere ve istişare yolu ile çalışmaların yürütüldüğünü belirten Demir, "Bu teşkilatta oluşan kongre yarışmaları bir hizmet yarışıdır. Bu teşkilat beraber yürüdüğümüz dava arkadaşların destekleriyle yeni umutlara ve yeni zirvelere ulaştı." şeklinde konuştu.

Konuşmasında sendikada görev yapan önceki başkanları tek tek anarak teşekkür eden Demir, "Sendikamızın yarınları için çok önemli olan bu genel kurulda olmak, hem ayrıcalık hem de sorumluluktur. Eğitim-Bir-Sen ailesine mensup olmakla gurur duyuyoruz, gurur duymalıyız. Bu vesileyle bu ailenin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen azimli, sabırlı ve fedakâr abelerimiz olan Eğitm Bir Sen eskimez  başkanları Mahsum Biçen, Hasan Ekinci, Mehmet Emin Esen ve son 10 yıldır şube başkanlığımızı yapan Eyyüp Değer’e, sekiz Yıldır sendikada beraber çalıştığımız Ahmet Gönenç, Abdulselam Şahin, Abdulbasıt Deniz’den  Allah razı olsun. Memur sen Başkanlığımızı yapmış kıymetli abelerimiz; Nezir Çelik, Sait Üçer ve divan başkanımız Mustafa Aydın’a Şükranlarımı sunuyorum. Emanete asla gölge düşürmemeye ahdetmiş bizler de taşımayı üstendiğimiz değerlerin sorumluluğunu layığıyla temsil etmek için canla başla çalışacağız. Bu, milletimize, üyelerimizeve tarihe verilmiş bir sözdür. Çıktığımız bu kutlu yolda sizlerden destek ve dua talep ediyoruz. Rabbim bizleri mahcup etmesin. Sizlerin temsiliyetinize  layık olmayı,  emaneti hakkıyla taşımayı ve aldığımız bu yükün altından kalkabilmeyi nasip etsin inşallah."dedi.

Abdüsselam Demir'in konuşmasından sonra AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya da bir konuşma yaptı.

Kongrede selamlama konuşmasını yapan HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik den sonra denetm ve faaliyet raporu okundu. 

Tek listenin aday olduğu kongrede delegelerin oyunu alan Abdulselam Demir Eğitim-Bir-Sen Başkanlığına seçildi.

Kongre sonunda davetlilere Öğretmenevinde yemek ikramında bulunuldu.

YENİ YÖNETİM LİSTESİ

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi’nin yeni Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer aldı:

Şube Başkanı Abdulselam Demir,

Başkan Vekili Şeyhmus Demir,

Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mesut Adıyaman,

Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Yücedağ,

Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Admış,

Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdulkadir Çamurdaş,

Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan İzzeddin Ceylan.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz