Eğitim-Sen'den gözaltına alınan üyeleri ile ilgili açıklama
Eğitim-Sen Midyat Temsilciliği yayınladığı basın açıklaması ile üyelerine yönelik gözaltı, sürgün ve ceza furyasının devam ettiğini ileri sürdü.
Açıklamada son olarak sendika ilçe temsilciliği yöneticileri ve üyesi arkadaşları olan Mehmet Emin Çiçek, Muzaffer Baran, Mustafa Ayaz, Mehmet Nur Budak'ın gözaltına alındığı ve yine üyeleri İlhan Bayar'ın evine baskın yapıldığı bilgisayar ve kitaplarına el konulduğu bildirldildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:
"Mehmet Nur budak arkadaşımız kasığından itibaren bacağının olmaması ve tedavi görmesine rağmen gözaltında tutulması sağlık vede yaşam hakkı ihlalidir.Ayrıca dün öğleye doğru SES üyesi Tülay demir arkadaşımızda göz altına alinmiştır.Dosyadaki gizlilik kararından dolayı sebebini öğrenemediğimiz bu durumdan arkadaşlarımız Avukatlarımızla görüştürülmemiş ve 5 gün gözaltı süresi alınmıştır.Tamamı Kamu görevlisi ve öğretmen olan arkadaşlarımız Bu hukuksuz 5 günlük gözaltı durumunun gözden geçirilerek Savcılığa çıkarılmalı bu hukuksuz ve haksız saldırılara derhal son verilmelidir."
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum