tatlidede

10 erkek öğrenciye cinsel taciz ve istismarda bulunan Eğitmenden öğrencilere skandal mesaj

Antalya'nın Alanya ilçesinde özel bir yurtta 10 erkek öğrenciye cinsel taciz ve istismarda bulunduğu iddia edilen eğitmen G.R.U.'nun telefon kayıtları incelendi.
  • 08.03.2024 11:50
10 erkek öğrenciye cinsel taciz ve istismarda bulunan Eğitmenden öğrencilere skandal mesaj

10 erkek öğrenciye cinsel taciz ve istismarda bulunan eğitmene hakkında 94 yıl hapis istemi. Eğitmene açılan davada yapılan inceleme sonucu yurtta kalan çocuklara attığı ve mesajlarda ise bu kadarı pes dedirti. Eve gitmeyen çocuklara "Cinsel ilişkiye girelim mi?" diye sorduğu tespit edildi.

Antalya'nın Alanya ilçesindeki özel bir yurtta eğitmenlik yapan G.R.U.'nun geçen yıl 14 yaş altındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. Şikayet sonrası ifadesi alınıp, serbest bırakılan G.R.U. hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, suç duyurusunda bulundu. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile G.R.U., 21 Kasım 2023'te yeniden gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.R.U., tutuklandı.

Image description

94 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Olayla ilgili yürütülen soruşturma ve alınan ifadeler kapsamında taciz ve istismara uğrayan öğrenci sayısının 10 olduğu tespit edildi. G.R.U. hakkında 9 öğrenciye yönelik 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar', 'çocuğa karşı cinsel taciz', 'çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek', 1 öğrenciye yönelik ise 'nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianame, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Image description

YURT KORİDORLARINDA TACİZİN GÖRÜNTÜLERİ RAPORDA

Olayın ortaya çıkmasının ardından tutuklanan G.R.U.'nun bilirkişi tarafından incelenen telefonu ve yurt kameralarında, istismara dair birçok detay da ortaya çıktı. Çocukların fotoğraflarını çekerek yetişkin içerikli sohbet odalarında paylaşan istismarcı 'eğitici' G.R.U.'nun, çocukları yurt koridorlarında taciz ettiği görüntüler de raporda yer aldı.

Image description

EĞİTMENDEN ÇOCUKLARA SKANDAL MESAJ

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre bilirkişi tarafından incelenen mesajlaşmalarda, G.R.U.'nun istismar ettiği çocuklarla arasında konuşmalar olduğu da tespit edildi. İstismarcının arama geçmişi ve fotoğraflarınınsa anlatılamayacak derecede pornografik içerikler barındırdığı görülüyor. G.R.U.'nun yurtta kalan çocuklara attığı mesajlarda, eve gitmeyen çocuklara "Cinsel ilişkiye girelim mi?" diye sorduğu da tespit edildi.

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz