tatlidede

Ekmen: HDP İle Çekinmeden Görüşüyoruz!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Emin Ekmen, partisiyle ilgili çalışmalarda bulunmak üzere Mardin’e geldi.
  • 01.02.2022 12:01
Ekmen: HDP İle Çekinmeden Görüşüyoruz!

DEVA Partisi Mardin İl Başkanı Av. Mesut Aydoğan ve partililerle birlikte Kızıltepe ve Yeşilli'de bazı incelemelerde bulunduktan sonra akşam da gazetecilerle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Yeşilli'de partisince göreve yeni atanan ilçe başkanı ile teşkilat mensuplarına hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Ekmen, Yeşilli'de devam eden 'Kentsel Dönüşüm’ sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.


“BÖYLE BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMAZ”

Vatandaşın kentsel dönüşüm konusunda mağdur edildiğini vurgulayan Ekmen, “Yeşilli ‘de kentsel dönüşümün büyük bir eziyete dönüştüğünü görüyoruz. kentsel dönüşüm demek insanların refah seviyesinin, yaşam kalitesinin artırılması demek. Ama siz bir guruba eziyet ederek onların refah seviyesini, yaşam standardını artıramazsınız. Büyük bir itiraz var. İnsanlar kendilerini İsrail’de zulme maruz kalan Filistinliler gibi tanımlıyorlar. ‘Ayrı bir devletiz, burada zulme maruz kalıyoruz’ diyorlar. Ankara’ya gidiyorlar Ankara’da arkalarında bir heyet polis ekibi bunlara kriminal bir muamele yapıyorlar. Bakan geliyor Mardin’e girmemeleri için Kabala’da yol kesiliyor. Böyle bir kentsel dönüşüm olmaz. Bir kentsel dönüşüm ekonomik bir rant sağlamadan oradaki insanların hayat standartlarını yukarı çekmesi beklenir. Oysa bugün gördük insanlar müşteki ve aslında tescilli olarak kabul edilen birçok bina yerle yeksan edilmiş ve aralarına iş makinaları dalmış.” dedi.


Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayicilerle bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen Ekmen, “Üreticilerimiz, sanayicilerimiz artan elektrik fiyatlarından, Nusaybin Kapısının işlevsizleştirilmesinden, Irak Kürdistan Bölgesel yönetimiyle yaşanana gerilimin oradaki ticaret hacmindeki daralmadan müştekiler. Oysa biz her zaman diyoruz; dış politika dostluk esastır. Mal ve insan dolaşımı esastır. Niçin Nusaybin Kıpısı kapatılıyor da Hatay Kapısı açık. Oysa Hatay Kapısında şiddet iç savaşın boyutu çok daha yüksek. Defalarca kes patlamalar oldu. Nusaybin’de bir kaç roket vakası dışında bilinen bir dış saldırı yok. O zaman Nusaybin Kapısı işlevsizleştiriyoruz.” diye konuştu.


"AK PARTİ BÜYÜK DÜŞÜŞ YAŞIYOR"
Türkiye'nin siyasi iklimi ve ekonomide yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Hükümetin kendi memuruna %22 zam verirken, işverinen cebinden asgari ücretlilere % 50 oranında zam yaptığına işaret etti.


Ekmen, "Şuan toplantımızı yaptığımız bu kafede çalışanlar asgari ücretli, OSB'de fabrikada çalışanlar asgari ücretli ve bütün bu gibi özel işletmelerde çalışanların maaş ve sigorta yükü işverenler sırtına ek zam olarak yükletildi. Asgari ücretliye verilen zarf biliyorsun devletin cebinden çıkmıyor, işadamlarını cebinden çıkıyor. Çok dağınık ve öngörüsü olmayan nereye varacağı düşünülmeyen bir iktidar politikası ile karşı karşıyayız. Başkanlık sistemini İstiklal gelecek diye bize getirdiler, 4 yılda 4 tane 5 tane Merkez Bankası başkanı, 5 tane TÜİK başkanı değişti, kendi getirdiği adam dayanamıyor, kaçıyor. Adalet bakanı bir yere kadar dayanamadı, gizli ve mahrem kalması ve yayınlanması suç olan mobese kayıtlarını yayınlıyor, çıkıyor biz Kemal Kılıçdaroğlu'nun kimlerle konuştuğunu biliyoruz diyor Adalet bakanı çaresiz bir şekilde istifa ediyor. Yani kendi içerisinde de çatırdayan bir iktidar anlayışıyla karşı karşıyayız. Biz öyle inanıyoruz ki; dış politikada ekonomide temel hak ve özgürlükler de bu savruk halde seçimlerde iktidar partisinin sert bir düşüşle yani nerede duracağı belli olmayacak. DP ya da MHP' gibi baraj altında kalırsa bile şaşırtıcı olmaz. Büyük bir düşüş yaşıyor ve yaşayacak" dedi.


"HDP İLE ÇEKİNMEDEN GİZLEMEDEN GÖRÜŞÜYORUZ"
Deva partisinin tutarlı politikalar ve söylemlerle vatandaşın gönlünde yer tuttuğunu kaydeden Mehmet Emin Ekmen, "Ali bey 10 yıl önce ne demiş ise geçen yıl da bugün de aynısını demiş ve diyor. Kürt meselesi olabilir, dış politika olabilir Libya, Suriye konusu olabilir. Doğu Akdeniz, Mısır ve İsrail meselesi olabilir. O kadar tutar var ki vatandaşın muhalefete yönelik bu alanda Deva partisine özel bir ilgi ve alaka gösterdiğini memnuniyetle görüyoruz. HDP ile çekinmeden kameralar önünde açık hesaplarımızla, sosyal medya hesaplarını paylaşım yaparak görüşebiliyoruz. TBMM'nin Kürtçe'nin halen bilinmeyen dil diye yazılması, seçmeli Kürtçe değil, Kürt dilinde eğitimin önünün açılmasından yanayız."dedi.

Çözüm süreci çözüm süreci iyi ki oldu diyen Ekmen, Keşke Allah Türkiye'de bir kez daha fırsat verse de silahları ortadan kaldıracak fırsatları siyasette doğru kullanabilmeyi meşru, demokratik bir siyaseti güçlendirsek. İnşallah bütün bu güzel hasletleri DEVA Partisi'nin iktidarında yada içinde bulunacağı iktidarın gerçekleştirebileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz