Mardin Caddesi Çarşı Merkezi’nde bulunan Kızıltepe Halk Bankası’na maaşlarını çekmek üzere gelen Kızıltepeli emekliler, şubede bulunan iki ATM’den birinin devre dışı, çalışır durumda olan diğer ATM’de ise çekmeye çalıştıkları maaşlarının yatmadığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Yaşanan manzarayla sık sık karşılaştıklarını dile getirerek söz konusu sıkıntıların bir daha yaşanmaması için yetkilileri göreve davet ettiklerini ifade eden ismini vermek istemeyen bir Bağ-Kur emeklisi, ay boyunca maaş gününü saat saat hesapladıklarını belirterek, “Emekliler olarak gözümüz önce Allah’ta sonra da devletin verdiği şu emekli maaşımızda. Bu maaşın gününü ve saatini dahi hesaplıyoruz. İlçeye 40 Kilometre mesafedeki köyümden maaş almaya geliyorum ama çoğu zaman evdeki hesabımız bankaya uymuyor. Özellikle hafta sonlarına denk gelen maaş günlerinde bilerek maaşlarımız bir gün gecikmeli yatırılıyor. Çoğu zaman da ATM’ler devre dışı yada ATM’de para olmadığı için bir yada iki gün maaşımızı beklemek zorunda kalıyoruz. Bize bunu yapmasınlar. Bu yaşta yazın kavurucu sıcakta kışın ise dondurucu soğukta bankamızın yolunu erken saatlerde kalkarak tutuyoruz. Maaşımız yatmadığı zaman borçlandığımız esnafların karşısında yalancı duruma düşüryoruz. Emeklinin maaşı üzerinden para kazanmak vicdanlara sığmaz. Hele ki bu davranışları adı (Halk) olan koca bir bankaya yakıştırmıyoruz” diye tepkilerini dile getirdiler.

Yaşanan sorunla ilgili tepkilere muhatap kalan banka yetkilileri ise, ATM’lerde bazen teknik problemlerin yaşanabildiğini dile getirmekle yetinmeleri dikkat çekti.