diorex
Dedas

Erol Evcil Hangi Suçla Yargılanıyor? Gülben Ergen ile İlişkisi Ne? HALİL FALYALI CİNAYETİNDE EROL EVCİL AYRINTISI NE?

Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğratan firmalara yönelik Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen 'Demir Yumruk' operasyonu kapsamında Erol Evcil İskenderun'da gözaltına alındı. Erol Evcil kimdir? Gülben Ergen ile İlişkisi Ne? HALİL FALYALI CİNAYETİNDE EROL EVCİL AYRINTISI NE?

  • 06.07.2022 11:30
Erol Evcil Hangi Suçla Yargılanıyor? Gülben Ergen ile İlişkisi Ne? HALİL FALYALI CİNAYETİNDE EROL EVCİL AYRINTISI NE?

Erol Evcil Kimdir? Hangi Olay Hakkında Tutuklandı? Tutuklama Karalı Ne?

2 Mayıs 1966 yılın da Mudanya'da doğan Erol Evcil, 1997 yılında  Asker kaçağı olarak yakalanmış ve hapse girmiştir.

Haziran 1997'de Orta Doğu ve Balkanlar'ın en büyük entegre zeytin fabrikasını kurduğunu kamuoyuna ilan eden Evcil'in, adı kısa sürede "Zeytin Kralı"na çıktı. Alaattin Çakıcı'nın arkadaşı olduğu bilinen Evcil'in bu ilişkileri sayesinde kamu bankalarından rahatlıkla kredi aldığı da ortaya çıktı. Evcil ayrıca Adil Öngen'in arabasının kurşunlanması olayında Çakıcı'yı azmettirdiği gerekçesiyle suçlandı ve hakkında 8 yıl 9 ay hapis istemiyle dava açıldı.

EROL EVCİL, GÜLBEN ERGEN İLİŞKİSİ

Erol Evcil'in Nesim Malki cinayetinden tutuklanmasının ardından o dönem sevgilisi olan ünlü şarkıcı Gülben Ergen de gözaltına alınmıştı. Gülben Ergen o dönem verdiği bir röportajda; Evcil ile Bursa'da tanıştığını, 4 yıla yakın bir süre ilişki yaşadığını ancak Evcil'in karıştığı suçlara dair bir bir bilgisi olmadığını anlatmıştı. Gülben Ergen o dönem TGRT'de yayınlanan ve başrolünü Kadir İnanır ile birlikte paylaştığı Marziye dizisinde rol alıyordu.

HALİL FALYALI CİNAYETİNDE EROL EVCİL AYRINTISI

8 Şubat 2022 tarihinde Kıbrıs'ta meydana gelen Halil Falyalı suikastının tetikçisi olduğu gerekçesiyle yakalanan Veysel Sare'nin  2 yıl Erol Evcil’in korumalığını yaptığı öğrenilmişti. İddilara göre; Veysel Sare ise verdiği ifadede, Cengiz Şener'in Erol Evcil'in yakın koruması olduğunu ve kendisine, 'Seni Kıbrıs'a göndermek istiyorum. Erol Abin için gider misin?' demişti.

EVCİL, ANKARA EMNİYETİ'NE GETİRİLDİ 

Operasyonda gözaltına alınan Erol Evcil'in, İskenderun'da kaldığı rezidansta kaçmaya çalışırken yakalandığı öğrenildi. Erol Evcil'in liderliğini yaptığı çetenin ise yöneticileri maddi açıdan zor durumdaki fabrikaları hedef aldığı tespit edildi. Çetenin, bu fabrikaları, taşınmazları haciz olmaması için kiraladığı saptandı. Çeteye ait iş yerlerinde ise 25 milyon lira ele geçirildi. Erol Evcil ve diğer 2 örgüt lideri, ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin, yaklaşık 1 hafta sürecek ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. 

Yorum Yaz