matesis
dedas

Esnaf Hibe Desteği Başvurusu Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak? E Devlet Başvuru Ekranı Ne Zaman Açılacak?

2021 Mayıs ayı içinde açıklanan son ekonomik destek paketinde esnafa hibe desteği yapılacağı açıklandı. Peki esnaf hibe desteği başvurusu ne zaman ve nasıl yapılacak? Esnaf hibe desteğine nereden başvuru yapılır? İşte esnaf hibe desteği başvuru tarihi...
  • 22.05.2021 18:24
Esnaf Hibe Desteği Başvurusu Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak? E Devlet Başvuru Ekranı Ne Zaman Açılacak?

2021 Nisan Ramazan ayında açıklanan kısmi ve tam kapanmalar sonrasında esnaf ciddi anlamda ekonomik sıkıntılar yaşadı. Sadece paket servisi ve kısmi çalışma şartları ile gelen kısıtlamalar sonucunda yaşanan müşteri kaybı ciddi anlamda ekonomik sıkıntıları doğurdu. Nu sebepler doğrultusunda Ticaret Bakanlığı tarafından 2021 Mayıs ayı içinde esnaf hibe desteği açıklaması yapıldı. Esnaf hibe desteği kimlere yapılacak? Esnaf hibe desteği başvuru şartları neler? İşte esnaf hibe desteği başvurusu ne zaman yapılacak? İşte açıklanan tarih...

ESNAF HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? NEREDEN BAŞVURU YAPILIYOR?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bazı işletmelere 5 bin lira, bazı işletmelere de 3 bin lira esnaf hibe desteği ödenmeleri için başvuruların 25 Mayıs tarihinden itibaren e-devlet üzerinden alınmaya başlayacağını söyledi. 25 Mayıs tarihinde başlayarak bir ay sürecek.

ESNAF HİBE DESTEĞİ BAŞVURU EKRANI

Esnaf hibe desteği başvuru ekranı e devlet üzerinden 25 Mayıs'da açılacak. Esnaf hibe desteği başvuru ekranı açılır açılmaz başvuru linkini buraya koyacağız. Resme ve koyacağımız linke tıklayarak esnaf hibe desteğine kolayca başvurabilirsiniz.



Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnafa hibe desteği başvurularına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, başvuruların e-devlet üzerinden bir ay boyunca alınacağını duyurdu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş Neler Söyledi?

Bakan Muş, açıklamasında şunları kaydetti;

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan, koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlerimize verilecek hibe destek programına ilişkin uygulama esaslarını belirledik.

Tek seferde, iki ayrı grup halinde vereceğimiz 5.000 Türk Lirası ve 3.000 Türk Lirası hibe desteğinden 17/05/2021 tarihinden önce (bu tarih dahil) vergi mükellefiyetini tesis ettirmiş, esnaf ve sanatkârlar ve gerçek kişi tacirler faydalanacak.

Esnafımıza yapacağımız destek başvuruları 25 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 1 ay boyunca e-devlet üzerinden yapılabilecek. Esnafımıza hayırlı olsun.

ESNAF HİBE DESTEĞİ KİMLERE YAPILACAK?

1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek.

Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer alıyor. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacak.

İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer alıyor.

İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcılar da dahil olmak üzere toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruptaki vatandaşlara bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacak.

Yorum Yaz