matesis
dedas

ESOGÜ öğrencilerinden Filistin'e destek mesajı

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik sürdürdüğü soykırımı lanetlemek için okul bahçesinde toplanan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri; Filistin'in yanında oldukları mesajını vererek, İslam ülkelerinin yöneticilerini Filistin davasına destek vermeye davet etti.
  • 20.10.2023 17:12
ESOGÜ öğrencilerinden Filistin'e destek mesajı

Üniversite kampüsünün bahçesinde gerçekleştirdikleri basın açıklaması öğrenciler; siyonist rejimin uyguladığı soykırımı kınayarak, tam bağımsız Filistin devleti kurulana kadar haklı Filisitin davasının yanında olacaklarını vurguladılar.

Üniversite öğrencileri adına basın açıklamasını okuyan öğrencilerden İbrahim Talha Demir, "Yüz yıla yakın süredir İslam topraklarını işgal ederek; kadın, yaşlı, çocuk demeden katlederek, habis bir kanser gibi büyüyen işgalciler, her geçen gün zalimliğini göstermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hastane katliamında bunu açık bir şekilde tüm dünyaya gösterdi. Dakikalar içinde yüzlerce şehit verdik. İşte bugün büyük bir heyecanla, Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması için, Filsitinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, mücahidlerle omuz omuza olduğumuzu haykırmak için buradayız." dedi.

"Sadece Filistinli kardeşlerimizin değil tüm Müslümanların izzeti hergün her an çiğnenmeye devam ediliyorken biz evimizde rahat ve huzurlu bir hayat süremeyiz"

Demir açıklamanın devamında, "İlk kıblemiz, haremimiz, etrafı mübarek kılınmış Mescidi Aksa'mız, her gün teröristler ve yahudi işgalciler tarafından düzenlenen baskınlarla taciz ve tahkir ediliyorken, sokaklarda masum siviller kurşuna diziliyorken, on yaşında çocuklar tutuklanıyorken, Gazze'de ambargo ve abluka şiddetini artırmışken, sadece Filistinli kardeşlerimizin değil tüm Müslümanların izzeti hergün her an çiğnenmeye devam ediliyorken biz evimizde rahat ve huzurlu bir hayat süremeyiz. Bebekler bombalar altında kalıyorken çoçuğumuza sevgiyle sarılamayız, Müslümanlar aç, susuz korku içindeyken bizler afiyetle yemek yiyemeyiz. Peygamber Efendimiz, 'bir yerde bir zulüm varsa elinizle, olmuyorsa dilinizle oda olmuyorsa kalbinizle buğuz edin' buyuruyor. Bugün biz haykırıp tepkimizi göstermezsek, bu zulüm her geçen gün artarak devam edecektir. O günahsız bebeklerin hesabını Allah sesi çıkmayan bu zulme sessiz kalan Müslümanlardan soracaktır." şeklinde konuştu.

"Siyonistlerin başkenti ne Kudüs, ne de Telaviv’dir; onların başkenti cehennemin dibidir"

Sivil veya asker farketmez, tüm işgalcilerin Filistin topraklarında işlenen her suça ve işgale doğrudan ortak olduğuna dikkat çeken Demir, "On yıllardır, dünyanın her yerinden Filistin'e gelerek; 'ben çalmazsam başka bir yahudi çalacak' diyerek Filistinlilerin hayat hakkını çalan, Kudüs'ün tarihi sokaklarında Filistinli ninelere saldıran, çocuk yaşlarından itibaren silah eğitimleri alan bir topluluk, sivil değildir; milis kuvvetlerdir. Daha önce haykırdığımız gibi yine buradan haykırmayı bir vazife biliyoruz: işgalcilerin başkenti ne Kudüs, ne de Telaviv’dir; onların başkenti cehennemin dibidir." şeklinde konuştu.

"Amerika'dan, Avrupa'dan, Rusya'dan, Çin'den değil; Allah'tan korkun"

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri olarak başta Türkiye olmak üzere tüm Müslüman devlet yöneticilerine çağrıda bulunan Demir, "Amerika'dan, Avrupa'dan, Rusya'dan, Çin'den değil; Allah'tan korkun, Allah'tan korkun, Allah'tan korkun. Allah'a güvenin, ahiretinizi düşünün. Tarihinize bakın, inancınıza sarılın. Müslüman ülkelerle iş birliğini geliştirin. Sorunlara birlikte çözüm arayın. D8'leri aktif edin. Tüm Müslümanların izzet ve şerefini korumaya çalışan kardeşlerimize omuz verin." ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması Serdar Bayraktar'ın okuduğu dua ile nihayete erdi. 

İLKHA

Yorum Yaz