O şirketler köylülerin baş belası oldu!

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde köylülerin geçim kaynağı arazilere güneş panelleri koymak isteyen şirket köylülerin tepkisiyle karşılaştı.

  • 11.05.2024 22:21
O şirketler köylülerin baş belası oldu!

İlçenin en büyük mahallelerinden Balpınar Mahallesi'nde Safe enerji ve Spong şirketlerinin köydeki arazileri istimlak etmek istemesi köylüleri ayağa kaldırdı.

616 Dönümlük arazinin 300 dönümüne GES Güneş Panelleri kurmak isteyen Safe enerji ve Spong şirketleri mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı.

Panel konulması planlanan alanlarda binden fazla hayvanın barındığını söyleyen Köylü çiftçiler, panellerin planlanan yerlere konulması geçim kaynakları olan tarım ve hayvancılığın duracağını söylüyorlar.

Köy Muhtarı Cebrail Esen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Safe enerji ve Spong şirketlerinin köylüleri mağdur ettiğini ve bu panellerin köye yerleştirilmesini istemediklerini söyledi.

Esen, "Bu paneller buraya konulursa köylünün tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılık sona erer. Köydekiler başka yer mi kalmadı, bu şirket neden illa buraya kurmak istiyor, bu panelleri diye tepki gösteriyor. Bir kaç kez şirketten yetkililer geldi. Alanda keşif yaptı. Ama köylüler diretti. Bu Safe enerji ve Spong şirketleri adlı şirketlerin yıllardır yarardan çok zararı var." dedi

Köylülerden Ferhat Denli, Beşir yılmaz, Sezail Numanoğlu, Cahit esen, Yunus Denli ve 
Abdurrahman Erdoğan'da Safe enerji ve Spong adlı iki ayrı şirketin beraber bu projeyi planladıklarını söyledi.

Editör: Erkan Akın

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
13.05.2024 / 21:37

Akıllı köylü ve çiftçilerimizi alınlarından öpüyorum. Toprağınızı teslim etmeyin. O zehir panellerinin toprağınızı etkilemesine izin vermeyin sakın.

Yorum Yaz