matesis
dedas

Faruk Kılıç, İsrail ordusunun Filistin halkına yönelik başlattığı saldırı hakkında TBMM'de konuştu

Mardin Milletvekili Kılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisinde İsrail ordusunun orantısız güç kullandığını ve bu durumda sessiz kalan ülkeleri kınadığını açıkladı.
  • 11.10.2023 13:20
Faruk Kılıç, İsrail ordusunun Filistin halkına yönelik başlattığı saldırı hakkında TBMM'de konuştu

Mardin Milletvekili Faruk Kılıç Türkiye Büyük Millet Meclisinde İsrail ordusunun Filistin halkına yönelik başlattığı saldırı hakkında düşüncelerini ifade etti. Yaşanan olay hakkında İsrail'i kınadığını vurguladı.

"Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum"

Mardin Milletvekili Kılıç, TBMM'de yaptığı açıklamda,  İsrail ordusunun Gazze şehrine yönelik başlattığı saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek başladı.  Mardin AK Parti Milletvekili Kılıç, "İsrail yönetimi gerilimi artıran adımlar atarak masum insanların hayatını ve bölge genelini tehdit etmekte." Yılarca tecrit edilmiş, açık hava ceza evini barındıran ve her türlü saldırıya maruz kalmış Filistin halkının kendisini  savunması kadar doğal bir durum yoktur sözlerine değindi. Kılıç,  "Filistin davasını en güçlü şekilde savunmasına ve Filistin halkının insanı desteğini artırmaya yönelik her türlü tüm gücümüzle desteklemeye devam ettirmeliyiz."diye ekledi.

Orantısız güce, tepki göstermeyen ülkelere seslendi

Mardin AK Parti Milletvekili Faruk Kılıç, "Filistin'deki gelişmeleri bu minimalde takip ediyoruz İsrail'deki kullanılan bu orantısız güce tepki göstermeyen ülkeleri şiddetle kınıyoruz. Gün geçtikçe artan can kayıplarından ve yıkımlardan derin endişe duyuyoruz. bu durumda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimizden Allahtan Rahmet Filistinli halkına baş sağlığı diliyorum." Genel Kurulu Meclisinde sözlerini ifade ederek cümlesini bitirdi.

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz