Fatih Projesi alt yapı çalışmaları start aldı
Mardin ve İlçelerinde toplam 33 lisesinin ağ alt yapısını sağlayacak firmasının yetkili uzmanları ön bilgilendirme amacıyla Mardin Öğretmen Evi’nde Merkez ve İlçelerdeki BİTEFO, EBİTEFO, Çevre ve Şehircilik Mühendisleriyle bir araya geldi.
Kızıltepe’de ki alt yapı çalışmalarını elektriğin düzenli olduğu ve pek kesintiye uğramadığı Mart-Nisan aylarında başlayıp bitirmek gerektiğini ifade eden firma yetkilileri, Sulama Mevsimine başlaması durumunda sık sık kesilen ve dalgalanan voltajlarla çalışmalarının imkânsızlığına dikkat çekerek işe Kızıltepe’den başlayacaklarını ifade ettiler.
Toplantı sonunda Mardin İMKB Öğretmen Lisesine gidilerek, teknik muayene ve keşif için prova yapıldı. Öncelikle okul yönetiminde kat planları istendi, kat planı Sivil savunma dosyasından çıkarılıp getirildikten sonra kabinetler için sistem odası tespiti yapıldı. Mesafe ölçümleri yapıldı. Sistem odasının okulun ortasında, pencereli ve güneş görmeyen bir nokta olmasına özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden firma yetkilileri bu odalara ileriki zamanlarda okul server (sunucu) bilgisayarları içinde kullanılacağını ifade ettiler.
Çalışmaların eğitim öğretimin olmadığı saatlerde ve genellikle gece vakitlerinde olacaklarını ifade eden firma yetkilileri Okulların kat planlarını hazır bulundurmalarını istediler.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum