matesis
dedas

Fatih Tezcan Kimdir Biyografi? Fatih Tezcan kimdir?

Fatih Tezcan Kimdir, Kaç Yaşında, Neden Hapiste? Fatih Tezcan Kaç Yıl Ceza Aldı?
  • 25.08.2023 17:46
Fatih Tezcan Kimdir Biyografi? Fatih Tezcan kimdir?

Fatih Tezcan Kimdir Biyografi?

 
1976 yılında İstanbul Bakırköy'de dünyaya gelen Dedeleri Osmanlı muhaciridir. Eski bir İstanbul ailesinden Şükriye Hanım ile Fahri Bey'in oğludur. Fatih Tezcan, ilk ve ortaokul eğitiminden sonra Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nde eğitim görmüştür. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünü kazanmıştır ancak başka sebeplerden dolayı eğitimini yarıda bırakmıştır.

 

2007 senesinde Ortaköy'de bulunan Boğaziçi İlim Erdem Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin kurucu başkanlığında görev aldı. Pek çok dernekte seminerler ve konferanslar verdi. 2006 yılında Türkiye'nin ilk İslami Haber sitesi olan Analiz Merkezi.com isimli siteyi kurdu.

Genç yaşında Dinler Tarihi, Kur'an araştırmaları, Yakın Tarih ve Uluslararası İlişkiler gibi Teo-politik konular üzerinde çalıştı. Körfez Savaşı ve Tevrat” ve Irak’a silah satan ABD şirketleri konulu araştırma dosyaları yayınlandı. Bu araştırmalarının bir bölümü Selâm Gazetesi’nde yayınlandı. Tezcan, Türkiye’nin ilk Online İslamî Platformları’nın birinde 1999 yılında yöneticilik yapmaya başladı.

2007 senesinde Ortaköy’de bulunan Boğaziçi İlim Erdem Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin kurucu başkanlığında görev aldı. Pek çok dernekte seminerler ve konferanslar verdi.

2006 yılında Türkiye'nin ilk İslami Haber sitesi olan Analiz Merkezi.com isimli siteyi kurdu. Türk Tarih Kurumu'nda çeşitli araştırmalar yapan Tezcan, bu süre boyunca birçok kitap yayımladı.

Fatih Tezcan Neden Hapiste?

Fatih Tezcan, 18 Ağustos 2022 yılında sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla hapse girdiğini duyurdu.  Atatürk'e hakaret suçundan 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Tezcan'ın, “sabıkalı geçmişi, tekrar suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmaması, suça yatkın kişiliği” gibi nedenlerle cezası ertelenmedi.

Fatih Tezcan Evli mi, Çocuğu Var mı?

Fatih Tezcan, 2003 yılında Güzin Tezcan ile dünyaevine girdi. Bu evlilikten Muhammed, Nur Filistin, Mücahid isimli üç çocuğu oldu. Ancak çift 2007 yılında boşandı.2011 yılında Ümmü Gülsüm Tezcan ile evlendi ve Duru, Hira Sevre adında iki çocuğu oldu.

 

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz