Ferş Taşı Döşeme Çalışmaları Devam Ediyor
Sit alanında altyapısı tamamlanan sokaklarda sokak kaplama çalışmaları hızla devam ediyor
Taş ustalarının sanat eseri gibi işlediği sokaklar Mardin’in güzelliğine ayrı bir güzellik katıyor.Çalışma tamamlandığında 130 bin metrekarelik alan ferş (kayrak) taşıyla döşenmiş olacak.
Havaların ısınıp yağışların ara vermesiyle, altyapısı tamamlanan sokaklarda ferş (kayrak) taşı döşeme çalışmaları hız kazandı. Beton yerine Mardin’in tarihi dokusuna uygun olarak ilk defa kullanılan ferş (kayrak) taşı görenleri hayran bırakıyor.Betonun oluşturduğu çirkin görüntüler de yapılan çalışmayla tarihe karıştı.
Yapılan çalışmaları takdirle karşılayan mahalle sakinleri, yapılan çalışmalardan dolayı ulaşımda bir takım sıkıntılar yaşansa da bu güzelleştirme çalışmalarından oldukça memnun olduklarını ifade etti.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
1 yorumNedense bu hizmetten 16 aydır toz,toprak ve ara sıra çamur deryasındaki Teker mahallesindeki 57/58/59 ve 60. sokaklar ve bizim gibi nice sokaklar yararlanamadı.Fakat ne hikmetse Başkanın akrabaları başta olmak üzere Mahalle muhterlarının evlerinin önüne hizmet aktı ; her taraf pırıl pırıl ... Zenci-Beyaz ayrımı daha ne kadar sürecek acaba? Merak ediyorum.