matesis
dedas

G... Yiyorsa Gelin!

G... Yiyorsa Gelin!

Bizim kültürümüzde; yaşadığımız kötü olaylar için “Allah Düşmanımın Başına Getirmesin!" özdeyişimiz vardır ki bu söylemi gönülden dile getiririz.

İşte bizler, felaketleri düşmana bile reva görmeyen böylesine kadim bir medeniyetin evlatlarıyız. 10 ilimizde yaşadığımız büyük deprem felaketinin ardından da Rabbimize ettiğimiz duaların içinde yine bu söylemimiz vardır. Allah düşmanımızın bile başına böyle bir felaketi reva görmesin.

Bizler gerek siyasi ve gerekse etnik olarak tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakarak tek yürekle bu felaketin açtığı yaralarla boğuşurken kimilerinin muhasır medeniyet olarak tanımladığı Fransa’da yayınlanan; Daha önce İslamofobik paylaşımları ile gündeme gelen karikatürist Charlie Hebdo, ülkemizdeki depreme gönderme yapan bir çizim paylaştı.

Bu karikatürde verilen mesaj beni allak bullak etti dersem yeridir.

Akif’in deyimiyle “Tek dişi kalmış canavar’ a karşılık vermek için bu güne kadar hiç bozmadığım terbiyemi bir kenara bırakacağım için affedin.

Şereften yoksun O.Ç…, “Türkiye’ye tankla tüfekle girmemize gerek kalmadı” mesajını vermiş, çizdiği karikatüründe.

Bırakın vatandaşlarımızı birçok ülke vatandaşının da tepki gösterdiği bu karikatürü gördüğüm anda duyduğum öfkeyle bozduğum terbiyem için lütfen affedin.

Bu alçakça düşünceyi bizdeki Avrupa sevicilerinin dikkatine sunarak kendilerine şunu söylemek isterim; Avrupan’ın demokrasisinden, özgürlüklerinden dem vurarak onları üstün görmek, aşağılık kompleksinden başka bir şey değildir. Zira Avrupa’nın medeniyeti ile demokrasisi sömürü ve bizlerin kanı üzerine sürdürülmektedir. Onların çıkarlarına aykırı bir hareket olduğu anda gelinen sonuç ise bu şereften yoksun sefilin karikatüründeki düşünce ile aynıdır.

Bizim demokrasimizde eksik gedikler olabilir ve bu eksik gedikler elbette ki zaman içinde giderilecektir ama sahip olduğumuz medeniyetin içindeki insanlığımıza Avrupa’nın hiçbir ülkesi erişemez. Asrın en büyük felaketiyle yıkılan şehirlerimizin göçükleri altında kalıp hayatlarını kaybedenler bir yana kurtarılmayı bekleyen insanlarımız için bizler tek vücut ve canhıraş bir şekilde mücadele ederken bu mücadelemize, bırakın bıyık altından sırıtmayı alanen sevinen bir tavırla “Türkiye’ye topla tüfekle girmemize gerek kalmadı.” Diyen p.zevenke bir çift sözüm daha var;

Gö…üz yiyiyorsa gelin!

Yüz yıl önce gelmiştiniz deee! Belli ki Maraş’ın Sütçü İmamını, Belli ki Antep’in Karayılanını, Belli ki Urfa’nın Millilerini, Ve belli ki Mardin’in soba borularını unutmamışsınız. Klozetlerinde taharet musluğu olmayan gö..ü bokluların tanklarına tüfeklerine yüz yıl önce nasıl karşı konulduysa bu gün de her türlü melanetlerine karşı koyabilecek bir milli birliğe sahibiz elhamdülillah.

Asrın en büyük felaketinde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ve halen göçük altında yaşama tutunarak kurtarılmayı bekleyen insanlarımıza da dayanma gücü ver Allahım.

Charlie Hebdonun deprem karikatürü Bir açık hava görseli olabilir

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz