matesis
dedas

Gazze'ye destek için ‘Dabke’ dansı

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı kırsal Şenköy Mahallesi’ndeki Şehit Onbaşı Salih Albayrak Ortaokulu öğrencileri, İsrail'in saldırısı altındaki Gazzelilere destek için Filistin halk oyunu ‘Dabke’ dansını yaptı.
  • 09.05.2024 15:56
Gazze'ye destek için ‘Dabke’ dansı

Midyat ilçesine bağlı kırsal Şenköy Mahallesi’ndeki Şehit Onbaşı Salih Albayrak Ortaokulu, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) dolayısıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen yıl sonu etkinlikleri, 157 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinliklere Kaymakam Ömer Faruk Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Masum Cengiz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kalender Savaş Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Hüseyin Yücel ve veliler katıldı.

Etkinliklerde Filistin ve Türk bayrakları açan öğrenciler, İsrail saldırıları altındaki Filistinliler için Filistin halk oyunu ‘Dabke’ dansını yaptı. Etkinliklerde öğrencilerin ders dışı zamanlarda yaptıkları Filistin temalı resimleri sergilendi. Etkinlik, yemek ikramı ve sınav üzerine sohbetlerin ardından sona erdi.


‘MAZLUMLARIN YANINDA OLDUKLARINI GÖSTERDİLER’
Öğrencileri gösterilerinden dolayı tebrik eden Kaymakam Özdemir, “Aylardır Süren İsrail’in Filistin üzerindeki bir katliam söz konusu. Artık bütün dünya üniversiteleriyle, okullarıyla ayağa kalkmış durumda. Biz de, Midyat’taki öğrencilerimiz de bu insanlık dışı drama sessiz kalamadılar onlara teşekkür ediyoruz. Filistin’de yaşayan kardeşlerimizin haklı davalarının yanlarında olduklarını, orada katledilen bebeklerin, çocukların, mazlumların yanlarında olduklarını yapmış oldukları, hazırlamış oldukları gösterilerle bizlere ve bütün okulumuza tekrar göstermiş oldular. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.


Öğrencilerden Rümeysa Acap ise çocukların bir daha acı çekmemelerini dileyerek, “Filistin’in özgürlüğe ulaşabilmesi için, oradaki çocukların bir daha acı çekmemesi için, annelerin ve babaların, ailelerin acı çekmemesi için özgürlük dansı sergiledik. İnşallah oradaki çocuklar ve aileleri bugünden sonra bir daha üzülmez, herkes özgürlüğe ulaşır. İnşallah bizim gibi böyle özgür bir devlette yaşayabilirler. Çocukların eğlenebileceği ve oyunlar oynayabileceği bir dünya olmasını istiyorum” dedi.

Editör: Sevgi As

Yorum Yaz