Gençler, Örnek Olmak İçin Aşı Kampanyası Başlattı
Mardin, Aşı yapan kişi oranında en düşük sayıya sahip iller arasında.

Vatandaşlara ve özellikle gençlere örnek olunması amacıyla Ak Parti İl Gençlik Kolları Öncülüğünde 'Aşı' Kampanyası başlatıldı.
Mobil aşı ekipleri, Kampanya kapsamında İl Başkanlığı binasında stant kurdu. Kampanyaya İl Gençlik Kolları üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Gençlerin tercihine göre Sinovac ve Biontech aşıları yapıldı.
Kampanyaya il teşkilatı üyeleri de destek verdi.
İl Gençlik kollarının başlattığı kampsanyanın bütün ilçelerde başlatılması hedefleniyor.
Ekinliğe katılan Ak Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, gençlerin bu çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ettiklerini ide etti.
Mardin'in aşı yaptırma oranında en düşük iller arasında yer aldığını vurgulayan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:
"Bizim, Vatandaşlarımızın özellikle bu aşılardan korkmamasının ve bu aşının yan etkileri olmadığını biz zaten müşahade ettik. Yani bunun için zaten bilim kurulu kuruldu. Dünya Sağlık Örgütü bu anlamda gerekli mesajları verdi. Ama maalesef görüyoruz ki özellikle bizim ilimizin de içinde bulunduğu bazı illerimizin aşı oranının çok düşük olduğunu gördük. Bizde bu kampanyayı bugün burada başlattık. Tabi bugün sadece burada bu kampanya ile değil, bugün kampanyamızı gençlerimiz başlattılar. Gençlik Kolları İl Başkanlığınının başkanlığında bu kampanyayı başlatttık. Ama öbür taraftan da biz halkımıza ulaşabilecek tüm materyalleri kullanarak gerek sosyal medyada, gerek diğer alanlarda da bu aşılama için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."
Editör: Aydın