Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Yolsuzluk” soruşturmasına ilişkin aralarında Mardin Artuklu Üniversitesi’nin de bulunduğu çok sayıda adresin de bulunduğu altı ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı artıyor.
Mardin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda aralarında Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Genel Sekreter Süleyman Bayburt, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül’ün yanı sıra üst düzey yöneticisi, akademisyen, öğretim görevlisi, firma sahipleri ve müteahhitlerin de bulunduğu 98 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolü için 3 yarım otobüs ile Mardin Devlet Hastanesi’ne getirildiler. Sağlık kontrolün ardından sorguları için Mardin Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü.
3 yıllık teknik takip sonucu ile yapılan ihalelerde, “Haksız kazanç sağlamak, ihaleye fesat karıştırmak, gizleme veya değiştirme, görevi kötüye kullanma” gerekçesiyle Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında polis ekipleri, üniversitenin Artuklu ve Yenişehir yerleşkesindeki rektörlük binasında arama yapmıştı. Mali İşler Daire Başkanlığı, Strateji Daire Başkanlığı'nın da aralarında bulunduğu birimlerde yapılan aramalarda çok sayıda evrak, cd, bilgisayarlara el konuldu.
Üniversitede yapılan usulsüzlüklerle ilgili olarak Eğitim-Bir-Sen Mardin Artuklu Üniversitesi Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada bu iddialar gündeme getirilmişti.