matesis
dedas

Grup Yorum üyesi Dilan Ekin kimdir, nerelidir? Kaç yaşında?

Üyeleri DHKP-C terör örgütüne üyelik suçlamasıyla hapis yatan Grup Yorum, aralarından ayrılma kararı alan grubun eski üyesi Dilan Ekin'i 'hain' ilan etti. Grup Yorum, bir süre ölüm orucu eylemi yapan, ardından tahliye edilen ve şu anda evinde olan Ekin'i "Gördüğünüz yerde yüzüne tükürün, lanetleyin!" sözleriyle hedef gösterdi.
  • 17.06.2021 23:54
Grup Yorum üyesi Dilan Ekin kimdir, nerelidir? Kaç yaşında?

Konserlerinde terör örgütü propagandası yapan Grup Yorum'un bazı üyeleri DHKP-C terör örgütü üyeliği suçundan yargılanıyor. Kimileri tutuklu olarak yargılanmaya devam ederken, bu süreçte kimi Grup Yorum üyeleri açlık grevi eylemleri başlattı ve bazıları bu süreçte yaşamını yitirdi.

Açlık grevinde hayatını kaybeden Helin Bölek'in refakatçiliğini yapan ve bir süre kendisi de açlık grevi eylemine katılan Grup Yorum'un eski üyesi Dilan Ekin ise serbest kalmasının ardından 'hain' ilan edildi.

Beraat ettiği için "En dar günümüzde tahliyelerin olmasını dahi beklemeden yoldaşlarını yarı yolda bırakmış, kendi rahat, bencilce yaşamı için arkasına bile bakmadan çekip giden iki yüzlü bir korkak" olarak nitelendirilen Dilan Ekin, Grup Yorum'un sosyal medya hesabından açıkça hedef gösterildi.

"GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE YÜZÜNE TÜKÜRÜN"

Ekin'in, Bölek'in ailesini araması ve görüşmek istemesi Grup Yorum tarafından 'ihanet' olarak tanımlanırken, Ekin'den uzak durulması ve görüldüğü yerde yüzüne tükürülmesi istendi.

Grup Yorum'un Twitter hesabı üzerinden Dilan Ekin ile ilgili yapılan paylaşım tepki çekti. Peki Dilan Ekin kimdir? | Grup Yorum Dilan Ekin'i ne ile suçladı? İşte detaylar.

DİLAN EKİN KİMDİR?

Dilan Ekin Grup Yorum üyesidir. Açlık grevinde bulunmaları nedeniyle iki insanın hayatına son vermesine neden olan Grup Yorum'un Dilan Ekin'i intihar etmemekle suçladığı açıklama sosyal medyada tepki topladı. 

Grup Yorum üyeleri bir süredir DHKP-C silahlı örgütüne üye olmak suçundan dolayı yargılanıyor. Kimi Grup Yorum üyeleri hapis yatarken kimi üyeleri de açlık grevleri ile hayatını kaybetti.  Grup Yorum üyeleri arasında olan kimi grup üyelerinin beraat etmesi tepki çekti. Grup Yorum’un bazı kaçak üyeleri hakkında da yakalama kararı bulunuyor.

Dilan Ekin de DHKP-C silahlı örgütüne üye olmak suçundan dolayı yargılandı. Gebze Hapishanesi ve Kayseri Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 1.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Dilan Ekin serbest kalmasının ardından 'hain' ilan edildi.

GRUP YORUM DİLAN EKİN'İ NE İLE SUÇLADI?

Grup Yorum'un sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Dilan Ekin kimdir? | Grup Yorum Dilan Ekin'i ne ile suçladı?

İşte Grup Yorum'a sosyal medyada gelen tepkilerden bazıları:

- "Stalinist, Pro-DHKPC Grup Yorum, eski üyelerini hedef gösteriyor. Devrimin kendi çocuklarını yerken lanetli bir iştahı vardır.
Kadını “Koprador, oportünist ve küçük burjuva” ilan edip Sibirya’daki çalışma kamplarına göndertecekler. Çok tipik, çok beklenen bir hedef gösterme."

- "Grup Yorum adlı terör örgütünün, pardon müzik grubunun açlık grevi yapmadı diye ölümle tehdit ettiği Dilan Ekin’in hayatta kalma mücadelesini ve ölü seviciliği yapmayı reddetmesini destekliyorum."

Dilan Ekin kimdir? | Grup Yorum Dilan Ekin'i ne ile suçladı?

  • "Açlık grevi yöntemiyle bir çok insanın hayatının sonlanmasına neden olan terör örgütü DHKP’C’nin uzantısı Grup Yorum Dilan Ekin'i intihar etmemekle suçladı. "

Grup Yorum sempatizanlarına, “Dilan Ekin’i gördüğünüz yerde yüzüne tükürün, lanetleyin” talimatı verdi."

Dilan Ekin kimdir? | Grup Yorum Dilan Ekin'i ne ile suçladı?

- "Henüz tanışmamış olanlar için DHKP/C’nin borazanı Grup Yorum’un diger yüzü.

Kızın biri verdikleri talimata uyup ölmemiş, sadece ‘ben yaşamak istiyorum’ demiş. Vayyyy “Davadan döneni vurun!” 

Şu bildiriyi okuyup, konuşun ; bu Grup Yorum’un ‘sanatçı’ olma ihtimali var mı ?"

Dilan Ekin kimdir? | Grup Yorum Dilan Ekin'i ne ile suçladı?

- "ALÇAKLAR

Görevi Müzik kılıfı altında LİSE/ÜNİVERSİTELİ çocukları zehirleyip DHKPC terör örgütüne MİLİTAN kazandırmak olan GRUP YORUM,Sırf DHKPC'nin talimatını dinlemeyip açlıktan ölmeyen,canlı bomba olmayı kabul etmeyen bir kadın hakkında yazdıklarına bakın.Kadını linç ediyorlar"

Dilan Ekin kimdir? | Grup Yorum Dilan Ekin'i ne ile suçladı?

Editör: Mustafa Kardaş

Yorum Yaz