diorex

Güney Çevreyolu Projesi'nde Çalışmalar Sürüyor

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, Belediye imkanlarıyla Kızıltepe'ye yaptırılacak olan Çevreyolu inşaat alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

  • 17.01.2022 16:58
Güney Çevreyolu Projesi'nde Çalışmalar Sürüyor

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ile Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan, Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Mavidemir ile birlikte çalışmanın yapıldığı sahada incelemelerde bulunan Vali Demirtaş, "Kızıltepe Güney Çevre Yolunda incelemelerde bulunuyoruz. İnşallah bu değerli hizmeti en kısa sürede şehrimize kazandıracak, şehrimizin ulaşım yoğunluğu trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacağız" dedi.

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak, ilgili kurumlarla birlikte şehrin sorunlarının çözümü için oldukça yoğun bir mesai harcadıklarını kaydeden Vali Mahmut Demirtaş,  Özellikle Kızıltepe İlçesinin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Güney Çevreyolu'nda karşılaşılan bazı teknik sorunların aşıldığını, çalışma ile ilgili başlatılan inşaa çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Tarihi İpekyolu üzerinden seyir halinde olan ağır tonajlı araçların geçişinin özellikle yönlendirileceği Güney Çevre Yolunun trafiği rahatlanacağını kaydeden Vali Demirtaş, “17 kilometre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde iki gidiş, iki de geliş olmak üzere toplamda 4 şeritten oluşan Kızıltepe çevre yolunun yapımına kısa süre önce başladı. Bir yandan ilçemizin içmesuyu sorunu ortadan kaldırmak ve sorumluluk alanlarımız da bulunan yollarda çalışmalara devam ederken bir yandan da her geçen gün artan nüfus ve buna bağlı olarak artan araç sayısı nedeniyle oluşan yoğun şehiriçi trafiğini rahatlatacak çevre yolunu ilçemize kazandırmanın gayretindeyiz. Kızıltepe'de en yoğun araç trafiğinin bulunduğu İpekyolu güzergahı ve ilgili lokasyonda ciddi rahatlama sağlayacağına inandığımız Çevre yolumuzu mümküm olan en kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Üzerine yoğunlaşıp, çalıştığımız gerek altyapı yatırım hizmetleri ile gerekse de istihdam kapısı olacak daha bir çok yeni yatırım projelerimizi inşallah hayata geçireceğiz.” dedi.

Devam eden çalışmalarla ilgili sahada bilgi alan Vali Demirtaş, Güney Çevreyolu'nun en kısa sürede tamamlanması için ilgililerle görüş alışverişinde bulundu.

Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar ve yol görseli olabilirBir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz