tatlidede

Habur Sınır Kapısı’ndaki şiddet görüntülerine tepkiler yağıyor

Habur Sınır Kapısı’nda, yaşlı bir kadın ve eşinin gümrük muhafaza memurları tarafından darp edildiği anlara ait görüntüler tepki topladı. Öte yandan olayla ilgili iki memurun Şırnak Valiliği tarafından görevden alındığı öğrenildi.
  • 31.01.2023 13:26
Habur Sınır Kapısı’ndaki şiddet görüntülerine tepkiler yağıyor

Dün gece Habur Sınır Kapısı’nda çekildiği iddia bir videoda, yaşlı bir kadın ile eşinin gümrük muhafaza memurlarının şiddetine maruz kaldığı görülüyor.

Şırnak Ajans’a ait sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerin altına, “SİZ DE BİR ANNE İLE BABANIN EVLADI OLDUĞUNUZU UNUTMAYIN...

Dün gece Habur sınır kapısında çekildiği iddia edilen bu videodaki yaşlı bir anne ile babaya yapılan bu terbiyesizliği had bilmezliği Ama'sız fakat'sız KINIYORUZ...” diye yazıldı.

Darp edilen kişilerin kimlik bilgileri ve neden darp edildikleri öğrenilemedi.

Öte yandan görüntülere tepki gösteren takipçiler ise Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı’nı göreve çağırdı.

İki kişi görevden alındı

Olayın ardından Şırnak Valiliği’nin cumhuriyet savcılığını görevlendirdiği ve iki gümrük memurunnun görevden alındığı öğrenildi.

Şırnak Valisi Osman Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Habur Sınır Kapısı çalışanlarının vatandaşlara uygunsuz muamelede bulunduğunu öğrendikten sonra hemen harekete geçtik” dedi.

Bilgin, olayda ismi geçen iki memurun görevden alındığını söyledi.

Öte yandan AK Parti Şırnak İl Başkanı Halil İbrahim Erkan, Haburda yaşananlarla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; konunun takipçisi olacağını kaydetti. Erkan, "Habur Sınır Kapısında görev yapan birkaç memurun, bayan vatandaşlarımıza uyguladıkları şiddet görüntüleri bizleri derinden sarsmıştır.

Meydana gelen, büyük değer verdiğimiz kadınlara uygulanan şiddet görüntülerine sebep olan memurlar hakkında yasal işlemlerin hassas bir çerçevede sürdürülmesinin takipçisi olacağız."

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz