matesis
dedas

Haksız Tahrik nedir, şartları nelerdir? Haksız tahrik indirimi hangi hallerde uygulanır, hangi suçlarda uygulanır?

Pınar Gültekin'i boğarak öldürdükten sonra varilin içinde yakan sanık Cemal Metin Avcı'nın 'canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' ile yargılanırken haksız tahrik indirimi aldı. Haksız tahrik indirimin ne olduğu merak konusu oldu. Peki, Haksız tahrik indirimi hangi hallerde uygulanır? Haksız tahrik altında suç işlemek ne demek? Tahrik etmenin cezası nedir? Yağma suçunda haksız tahrik olur mu? Haksız tahrik şartları nelerdir? Haksız tahrik nedir örnek? Haksız tahrik hangi suçlarda uygulanır? Tahrik varsa adam öldürmenin cezası kaç yıl? İşte 'Haksız Tahrik' indirimi hakkında merak edilenler...
  • 20.06.2022 16:29
Haksız Tahrik nedir, şartları nelerdir? Haksız tahrik indirimi hangi hallerde uygulanır, hangi suçlarda uygulanır?

Pınar Gültekin'i boğarak öldürdükten sonra varilin içinde yakan sanık Cemal Metin Avcı'nın 'canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' ile yargılanırken haksız tahrik indirimi aldı.

Haksız tahrik indirimin ne olduğu merak konusu oldu.

Peki, Haksız tahrik indirimi hangi hallerde uygulanır? Haksız tahrik altında suç işlemek ne demek? Tahrik etmenin cezası nedir? Yağma suçunda haksız tahrik olur mu? Haksız tahrik şartları nelerdir? Haksız tahrik nedir örnek? Haksız tahrik hangi suçlarda uygulanır? Tahrik varsa adam öldürmenin cezası kaç yıl?

İşte "Haksız Tahrik" indirimi hakkında merak edilenler...

Haksız tahrik nedir?

Haksız tahrik, kişinin haksız bir fiilin kendisinde meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işlemesi halinde ceza sorumluluğunu azaltan bir ceza indirimi nedenidir.

Haksız tahrik etkisi altında suç işleyen kişinin kusur yeteneğinde bir azalma söz konusudur.

Kusur yeteneğinde azalma meydana gelen fail, haksız tahrik altında suç işlediğinden ceza indiriminden yararlanır.

Haksız Tahrik şartları neler?

TCK md. 29, haksız tahrik şartlarına ayrıntılı yer vermeden, “haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işleyen kimsenin” ceza indiriminden yaralanacağını kabul etmiştir.

Haksız tahrikin derecesi yapılacak ceza indirimi oranını da belirleyecektir.

Yorum Yaz