Halit Demir, Çiftçilerin talep ve sorunlarını TMO'ya iletti

AK Parti Mardin 23. dönem milletvekili ve aynı zamanda Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Tarım Komisyonu Başkan Vekili Halit Demir, TMO Genel Müdürünü ziyaret ederek bölge çiftçisinin talep ve sorunlarını kendisine iletti.

  • 11.06.2024 17:25
Halit Demir, Çiftçilerin talep ve sorunlarını TMO'ya iletti

Toprak Mahsülleri Ofisi Genel müdürlüğünü Çukurova Üniversitesi Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Öğretim Üyesi Prof. Dr Aykut Gül ile birlikte ziyaret eden AK Parti Mardin 23. dönem milletvekili ve aynı zamanda Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Tarım Komisyonu Başkan Vekili Halit Demir burada TMO genel müdürü Ahmet Güldal ile bir görüşme gerçekleştirdi.

45 GÜNDEN 30 GÜNE İNDİRİLMESİNİ İSTEDİ

Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için ilimiz ve bölgemizde çiftçi sorunlarını TMO Genel Müdürü Güldal'a aktaran Demir, TMO'nun ürün alımında açıkladığı 45 günlük ödeme takviminin 30 güne indirilmesini istedi.

TMO'nin açıkladığı buğday fiyatlarını da yetersiz bulan Demir, çiftçilerin içinde bulunduğu maddi sıkıntılardan kurtulma yollarından birinin ödeme takvimini öne alınması olduğunu dikkat çekerek, "Hasadın yaşandığı şu günlerde ülkemizde sürdürülebilir tarım için TMO Genel Müdürümüz Ahmet Güldal'la biraraya geldik. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım ekonomisi ve işletmeciliği öğretim üyesi Prof Dr Aykut Gül'ün de bulunduğu görüşmede fiyat politikası ve ödeme takvimi ile birlikte ziraat bankasının çiftçiye elüs belgesi karşılığında çiftçiye ödenecek faizsiz krediyi görüştük."dedi.

Yorum Yaz