matesis
dedas

Hangi ilde kaç konut inşa edilecek, taksit tutarları ve fiyatları ne kadar? Güncel TOKİ Sosyal Konut Proje listesi!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak duyurulan ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ isimli dev sosyal konut projesine yönelik yoğun başvuru süreci devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra, TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin hangi illerde yapılacağı belli oldu. Sosyal konut projesi kapsamındaki konutların 81 ilde inşa edildiği açıklandı. TOKİ'nin resmi internet sitesinde yayınlanan sosyal konut projelerinin nerede yapılacağına yönelik listeye güncelleme geldi. Ucuz konutların hangi illerde yapılacağı belli oldu. Peki, hangi ilde ne kadar konut inşa edilecek, taksit tutarları ve fiyatları ne kadar olacak? Hangi ilde kaç tane sosyal konut inşa edilecek? İşte il il 250 bin konutun yapılacağı yerler...
  • 16.09.2022 18:46
Hangi ilde kaç konut inşa edilecek, taksit tutarları ve fiyatları ne kadar? Güncel TOKİ Sosyal Konut Proje listesi!

TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili son dakika gelişmeleri devam ediyor.

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş, 81 il TOKİ sosyal konut projesi için 14 Eylül'de başvurulara başladı.

Peki, TOKİ peşinatı ne kadar, ev taksitleri ne zaman başlayacak ve ne kadar ödenecek? Hangi ilde ne kadar ev inşa edilecek? Hangi il ve ilçede kaç konut yapılacak?

İşte, sosyal konut projesi ödeme ve taksit planı ile ilgili detaylar...

BÜYÜKŞEHİRLERDE EV FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesiyle ilgili şunları söyledi: İstanbul, Bursa, Antalya ve İzmir'de 3+1'ler en düşük 950 bin lira olacak aylık taksiti 3 bin 562 lira olacak.

İstanbul, Bursa, İzmir ve Antalya'da 2+1'ler en düşük 679 bin lira olacak.

Bu iller dışında diğer yerlerde fiyatlar açıklandığı gibi olacak. Bu fiyatlara vatandaşımız konut alabiliyor.

Özel sektör tabi ki bu fiyata veremez. Biz bu projeyi sunarak hem ekonomiye destek olacağız, hem de konutlardaki fiyatları aşağı çekeceğiz. Biz TOKİ ile yüzde 8 ila yüzde 10 yapardık.

2009'da bunu artırdık, fiyatlarda hareketlenme gördüğümüz için. Yılda sosyal konut bazında 125 bin konut yapıyorsunuz. Ve bu oranı yüzde 20'ye çıkartıyoruz.

Konut ve kira fiyatları aşağı gelecek. Tabii ki inşaat malzemelerindeki artış ve pandemiden dolayı tedarik söz konusu.

Biz sabit tutsak bile bu vatandaşımız için önemli bir kazanımdır. Yüzde 20 arzı sunarak vatandaşlarımızın alma şansını biraz da artıracağız.

İLLERE GÖRE KONUT SAYILARI

Ülke genelinde ilk etapta planlanan 250 bin konutun 50 bini İstanbul'da yapılacak. Bu ili 18 bin konutla Ankara, 12 bin 400 ile İzmir izleyecek.

"İlk Evim İlk İş Yerim" sosyal konut projesinde başvuru sayısı 1,7 milyona yaklaştı. TOKİ'nin resmi internet sitesinde yayınlanan sosyal konut projelerinin nerede yapılacağına yönelik listeye güncelleme geldi.

İlk etapta 250 bin konut olarak planlanan projede yüzde 40 indirimli satışa sunulacak evlerin fiyatları metrekareye ve bulunduğu ile göre değişecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) inşa edilecek Sosyal Konut Projesine başvurular 14 Eylül'de gece saatlerinde e-Devlet üzerinden başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detaylarını açıkladığı ve adı "İlk Evim, İlk İş Yerim" olarak belirlenen kampanyaya başvurular, Halk Bankası, Ziraat Bankası ve e-Devlet aracılığıyla yapılıyor.

Evlerin fiyatları bulunduğu ile ve metrekareye göre değişecek.

İlk etapta 250 bin konut olarak planlanan projede yüzde 40 indirimli satışa sunulacak evlerin fiyatları metrekareye ve bulunduğu ile göre değişecek.

İşte il il güncel liste...

GAZETE VATAN

Yorum Yaz