matesis
dedas

Hastanede yaşanan arızadan dolayı hasta kayıtları manuel alınıyor

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde oluşan beklenmedik donanımsal bir arıza olduğunu açıklayan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, bu nedenden dolayı hasta kayıtlarının acil ve polikliniklerde manuel olarak alındığını açıkladı.
  • 09.05.2024 14:02
Hastanede yaşanan arızadan dolayı hasta kayıtları manuel alınıyor

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi hastane Bilgi Yönetim Sistemi’nde oluşan beklenmedik donanımsal bir arıza olduğunu belirten Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, bu nedenler hasta kayıtlarının acil ve polikliniklerde manuel olarak alındığını açıkladı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve ilgili sistem firma yetkilileri tarafından oluşan sistemsel aksaklık giderilmeye çalışıldığı ifade edilen açıklamada, acil durumlarda herhangi bir aksaklığa mahal verilmeden muayene ve tedavileri acil servislerde yapıldığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi’nde oluşan beklenmedik donanımsal bir arızadan dolayı hasta kayıtları acil ve polikliniklerde manuel olarak alınmaktadır. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve ilgili sistem firma yetkilileri tarafından oluşan sistemsel aksaklık giderilmeye çalışılmaktadır. Acil durumlarda herhangi bir aksaklığa mahal verilmeden muayene ve tedavileri acil servislerde yapılmaktadır. Polikliniklerde kayıtlar manuel olarak yapılacağından muayene olmaya gelen vatandaşlarımızın muayenelerinde gecikmeler olabilecektir. Bu süre zarfında hastalarımızın duyarlı olmaları gerekmektedir. Kısa sürede aksaklıkların giderilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir, Kamuoyuna duyurulur."

İLKHA

Yorum Yaz