tatlidede

HDP Eş Genel Başkanı Özcan: 'Bütün mücadelemizi Yeşil Sol Parti'ye aktarıp oradan ilerleyeceğiz'

Halkların Demokratik Partisi (HDP), dün Dünya Ticaret Merkezi’nde 4’üncü Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirilen kongrede, Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak partinin yeni Eş Genel Başkanları seçildi.
  • 28.08.2023 16:45
HDP Eş Genel Başkanı Özcan: 'Bütün mücadelemizi Yeşil Sol Parti'ye aktarıp oradan ilerleyeceğiz'

Eş Genel Başkan Sultan Özcan, partinin tüzel kişiliğinin korunacağını ancak yeni dönemde partinin bütün birikimi ve deneyiminin Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ne (Yeşil Sol Parti) aktarılacağını belirtti.

‘Umuda yolculuğun tarihi ’

Halkların Demokratik Partisi Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak partinin yeni Eş Genel Başkanları seçildi.  “umuda yolculuğun tarihi” olduğunu söyleyen Özcan, bunun bir miras olduğunu belirtti. HDP’nin kuruluş aşamasından bugüne “çoğulculuğun adresi” olarak ilerlediğini ifade eden Özcan, “Bu 11 yıllık ‘umuda yolculuk’ tarihi bütün toplumsal, tarihsel, devrimci, demokratik birikimleri mirası olarak alıyor. Bütün evrensel demokratik mücadele birikimini arkasına alan, onları sahiplenen güçlü yürüyüştür” dedi. 

Arkalarındsan o kadar konuşulduğunu dile getiren Özcan, “3 gün sürmez dağılırlar” diyenlere bileşenleriyle önlerine çekilen bentleri aştıklarını belirten Özcan, kapatma davası, Kobanê Kumpas Davası devam etiitğini belirti. Bunların hepsi bu halkların birleşik demokratik yürüyüşünün önünde engel olamadı. İlk kurucu kadın eş genel başkanımız Fatma Gök’den, sevgili Sebahat Tuncel, Figen Yüksekdağ, Serpil Kemalbay ve Pervin Buldan’dan aldığımız bu dönemin yeni görevi, kadınların sarsılmaz özgürlük iradesinin ayak izlerine basarak devam edecek” diye kaydetti. 

"Kürtler sorununa son vermek " 

HDP’nin temel meselelerinin Kürt sorunun demokratik çözümü, Türkiye Cumhuriyetinin  sahip olduğu halklarıyla ortak alanda yaşamak ve yerel demokrasi olduğunu dile getiren Özcan, “Bizim odağımızda bu zulümkar düzenin sürekli ürettiği savaş politikasına son vermek ve eşit haklarla bir arada ortak yaşamı inşa etmek vardır. Bu nedenle yeniden inşa dönemimizde eleştiri-özeleştiri sürecinde başlangıç paradigmamızda mesafelenme var mı ona baktık. Buraları tamamlayacağız, kadrolarımızı yenileyeceğiz, yaşadıklarımızın hepsinden özeleştirel dersler çıkaracağız. Bütün mücadele birikimi ve deneyimimizi Yeşil Sol Parti’ye aktararak, oradan ilerleyeceğiz. HDP olarak kurucu felsefemizi, onun biricik yaşam idealini, kapatma davası ve Kobanê Kumpas Davası’na karşı tüzel kişiliğini de koruyarak yolumuza devam edeceğiz. Eylül ayının sonuna doğru yapacağımız kongrede bunu Türkiye halklarına belirteceğiz. Kimse karamsarlığa kapılmasın; HDP var. HDP sadece kapı duvar, pencere değil, HDP fikri yeni yollar buluyor, yeni yolculuklarla o büyük güne, o insanlığın umuduna kararlılıkla ve inançla yürümeye devam edecek” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yaz