matesis
dedas

Hediye çeki sendika üyelerini kızdırdı

Kamu-Sen konfederasyonuna bağlı Türk Eğitim-Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığı yöneticilerine verildiği iddia edilen hediye çeki Bakanlıktaki sendika üyelerinin tepkisine neden oldu.
  • 19.02.2024 10:56
Hediye çeki sendika üyelerini kızdırdı

Edinilen bilgiye göre ocak ayında Sendika Genel Merkezi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Merkez teşkilatındaki bazı yöneticilere yeni yıl kutlama mesajıyla beraber hediye olarak Vakko'dan 5 bin TL yüklü Gift Kartı verildi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan imzasıyla gönderilen yeni yıl tebriği ve hediye kartı sendika üyeleri arasında tartışmalara neden oldu.

Edinilen bilgiye göre bazı MEB yöneticileri hediyeyi kabul etmeyip iade ettiler.

ÜYELERDEN TEPKİ!

Sendikaya üye bazı Bakanlık çalışanları, sendikalarının üyelerine değil, üst düzey yöneticilere hediye vermesinin kabul edilemez olduğunu söyleyerek Türk Eğitim-Sen yöneticilerine tepki gösterdiler.

Türk Eğitim-Sen'e üye bir bakanlık çalışanı, sendikaların üyeleri sayesinde var olduğunu ancak üyelerini görmezlikten gelen bir yaklaşım içinde olduklarını söyleyerek, "Uzun süredir üyesi olduğum sendikam Bakanlık bürokratlarına hediye adı altında verdiği alışveriş kartı, sendikamız tarafından bize hiç değer verilmediğini bir kez daha gösterdi. Elbette üyeleriyle beraber Bakanlık yöneticilerine de hediye verilebilir. Neticede bürokratlar da eğitim emekçileridir ve her türlü değeri hak ediyorlar. Ancak varlık sebebi olan üyelerini yok sayıp sadece bazı üst düzey yöneticilere hediye olarak değerlendirilmeyecek miktarda bir alışveriş çeki veriliyorsa bu bize yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Bunu duyunca inanmak istemedik. Araştırdık, maalesef doğruymuş." ifadelerini kullandı.

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz