tatlidede

HÜDA PAR Adayı Yılmaz, Ağrılı gençlere projelerini anlattı

HÜDA PAR Ağrı Belediye Başkan Adayı M. Arif Yılmaz, gençlerle bir araya gelerek kendilerini dinledi, gençlerle ilgili projelerini aktardı. Yılmaz, uçuk projeler değil elle tutulur projelerin sözünü verdiklerini belirtti.
  • 26.02.2024 18:26
HÜDA PAR Adayı Yılmaz, Ağrılı gençlere projelerini anlattı

Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüten HÜDA PAR Ağrı Belediye Başkan Adayı M. Arif Yılmaz, gençlerle buluşarak projelerini anlattı.

Gençlerin fikirlerini seçimden seçime soran anlayışa son vereceklerini belirten Yılmaz, Genç İletişim Merkezi'ni (GİM) kurarak düzenli olarak gençlerin fikir ve projelerini alacaklarını söyledi.

Programda açılış konuşmasını HÜDA PAR Ağrı Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Eleşkirt İlçe Belediye Başkan Adayı Ümit Oktan yaptı.

Daha sonra konuşan Ağrı Belediye Başkan Adayı M. Arif Yılmaz, Gazze'de yaşanan katliama değindi.

Çalışmalar kapsamında halkta iyi bir karşılıklarının olduğunu belirten Yılmaz, "Şunu net ifade edelim, sizlere daha çok yakınız, daha çok sizleri biliyoruz, daha çok sizin hissiyatlarınızı, düşüncelerinizi biliyoruz; buna emin olabilirsiniz. Ağrı'da seçime giriyoruz, çalışmamız da çok iyi boyutta. Çok ciddi bir karşılık görüyor." diye konuştu.

"… halk bunlara inanmıyor"

"Toplum artık elle tutulur projeler istiyor" diyen Yılmaz, "Biz size tramvaylar getireceğiz, deniz getireceğiz' vaatlerine halk doymuş, halk bunlara inanmıyor. Biz Müslümanız ve söyleyeceğimiz, vereceğimiz sözü yerine getirmeliyiz. Ve ne dediysek onu yerine getireceğiz. Yapamayacağımız şeyi buraya yazmayız." şeklinde konuştu.

Göç sorunu

Konuşmasında Ağrı'dan başka ülkelere son yıllarda göç eden gençlerin sorununa da değinen Yılmaz, "Bakın son yıllarda 30-40 bin genç buradan göçmüş, gitmiş kıtalar ötesi yerlere. Bizim memleketimizin insanları neden gitsi? Hiç düşündük mü niye gidiyor bunlar? İşte bakıyoruz ekonomik sorun, geçim sıkıntısı…" dedi.

Konuşmasında Yılmaz, şehrin batı kısmından ibaret olmadığını, yatırımların şehrin bütün noktalara yaymayı hedeflediklerinin altın çizdi.

"Allah nasip ederse bu memlekete nefes aldıracağız"

Seçim dönemlerinde sadece gençlerin hatırlandığının altını çizen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediye başkanları seçildikten sonra ilk 4 yıl şehirde çalışma yapmıyorlar. Seçimden önce mutlaka hepimizin kapılarındalar. Seçimi kazandıktan sonra ilk 4 yıl ortada yoklar. Seçime 1 yıl kala hummalı çalışmalarına başlıyorlar. Hizmet bu değil, hizmet bu olabilir mi? Neden hizmet bu 5 yıl içerisine yayılmasın? Hizmet neden şehrin her yerine yayılmasın?  Allah nasip ederse bu memlekete nefes aldıracağız. Birçok projemiz var. Şehrin alt yapısı, üst yapısı ile alakalı, gençlerle, istişare meclisleri ile alakalı projelerimiz var. Bakın Ağrı'ya nefes aldırmanın yolu şuradan geçer; şehrin merkezinde adliye binası var ve yenisini şehrin batısına yapmayı düşünüyorlar. 11 tane okul karşı karşıya yapılmış Erzurum Caddesi üzerine. Okul bir dağılıyor, trafik felç. 11 tane okul oraya bırakılır mı? Bu memleketin doğusu, güneyi, kuzeyi de var. Alt yapısı olmayan yerler var. 100. Yıl Mahallesine giriyorsun çamur, Fatih Mahallesine giriyorsun berbat. 21. yüzyıldayız halen o bölgelere alt yapı gitmemiş."

İLKHA

Yorum Yaz