tatlidede

HÜDA Par'a saldırı

Hüda Par Adana il başkanı ve İl Sekreteri, namaz kıldıkları esnada, haince bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda il başkanı Salih Demir ağır yaralanırken, İl sekreteri Sacit Pişgin vefat etti oldu.
  • 22.07.2023 20:31
HÜDA Par'a saldırı

Saldırı, Türkocağı Mahallesi'ndeki HÜDA PAR Adana İl Binasında gerçekleşti. 

HÜDA PAR'ın resmi twittir hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Adana İl Başkanlığımıza alçakça saldırı! İl Başkanımız Salih Demir ve İl Sekreterimiz Sacit Pişgin, parti il başkanlığı mescidinde bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan arkadaşlarımızdan Sacit Pişgin kardeşimiz şehit oldu. Haince saldırıda vefat eden kardeşimize Allah’tan rahmet; aile, yakınları ve dava arkadaşlarına sabır diliyoruz. Saldırganları ve bu cürmün arkasındaki zalimleri lanetliyoruz! Olayın bir an önce açığa kavuşturulmasını bekliyoruz."

HÜDA PAR Adana İl başkanlığına yapılan saldırının ardından açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Dr. Halef Yılmaz, saldırının sorumluları olarak, uyuşturucu baronlarını işaret etti.


Halef Yılmaz paylaştığı mesajda şunları kaydetti: "Münferit bir olay değildir. Saldırganlar iki kişi. #HÜDAPAR'ı hedef gösteren sözde siyasetçi ve gazetecilerin de eli kanımıza bulaşmıştır. Adana'da kirli bir uyuşturucu trafiği vardır. Bu işi azmettirenlerin mutlaka ortaya çıkarılması gerekir."

Olay hakkında açıklama yapan Dr. Halef Yılmaz ise olayı şu ifadelerle duyurdu: "Adana il başkanımız Salih Demir hocamız ve il sekreterimiz Sacit Pişkin namaz kıldıkları sırada satırlı saldırıya uğradı. İl sekreteri Sacit kardeşimiz şehid olmuştur. İl başkanımız ise yaralıdır. Bu işi yapan uyuşturucu baronlarından hesap soracak ve peşini bırakmayacağız."

Namaz kıldığı sırada bıçaklı saldırı sonucunda vefat eden HÜDA Par İl Genel Sekreteri olan Sacit Pişkin'in gazeteciliğe olan ilgisi nedeniyle bir süre muhabirlik yaptığı, köşe yazıları yazdığı öğrenildi.

AK PARTİLİ ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti sözcüsü Adana Milletvekili Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaşanan saldırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"HÜDAPAR Adana İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin’i hedef alan vahşi saldırıyı lanetliyoruz.

Saldırıda hayatını kaybeden Sacit Pişgin’e Yüce Allah’tan rahmet, yaralı Salih Demir’e acil şifalar diliyoruz.

Güvenlik güçlerimiz faili derhal yakalamış olup tahkikatı derinlemesine yürütmektedir.

Siyaseti hedef alan şiddetin üzerine gidilecek; hadise her yönüyle aydınlatılacaktır.

HÜDAPAR camiasına taziyelerimizi iletiyoruz."

İçişleri Bakanından açıklama 

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıya ilişkin Tweeter hesabından bir açıklama yaptı.

Yerlikaya açıklamasında “Bugün saat 17.40 sıralarında HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı binasına A. S. isimli şahıs tarafından bıçaklı bir saldırı düzenlenmiştir.

Saldırıda yaralanan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Sayın Salih Demir’e acil şifalar, saldırıda hayatını kaybeden İl Sekreteri Sacit Pişgin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs yakalanıp gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir” dedi.

SACİT PİŞKİN KİMDİR?

Mardin'in Midyat İlçesine Bağlı Gelinkaya Mahallesi'nden Adana’ya göç eden Sacid pişkin, Pişkin Ailesine mensuptur.

Sacit Pişkin ailesi ile birlikte 90’li yıllarda bölgedeki olaylardan dolayı göç etmek zorunda kalmıştı.

İlk, orta ve lise eğitimini Adana’da yapan Pişkin uzun süre Hüda Par gençlik kollarında çalıştı. Pişkin son olarak Hüda Par il sekreteri olarak görev yapıyordu.

Gazetecilik mesleğine de olan ilgisinden dolayı bir süre İLKHA’da muhabirlik ve yerel gazetelerde köşe yazarlığı yaptı.

Peygamberimiz Sevdalıları Adana il koordinatörlüğünü de yapan Pişkin, peygamber sevdasını gençlere aşılamak için bir çok çalışmaya imza attı.

Umut kervanı ile birlikte yetim, mazlum ve ihtiyaç sahibi ailelere de ulaşan Pişkin, gençlere yönelik yaptığı projelerle birçok rant baronu ve zehir tacirlerini rahatsız etmeye yetmişti.

Resim

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz