tatlidede

İlk kazma yakında vuruluyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca Mardin'e bin kişilik bir kız öğrenci yurdu daha kazandırılıyor.
  • 30.08.2022 17:13
İlk kazma yakında vuruluyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mardin'de geçtiğimiz yıllarda ciddi bir sorun olarak gündemi çokça meşgul eden Kız öğrencilerinin barınma sorunun önüne geçmek için Mardin'e yaptırmayı planladığı bin kişilik Kız Öğrenci Yurdu'nun yapımını resmen başlatıyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi yerleşkesinde bu yıl yapılmına başlanacak olan bin öğrencilik Kız Öğrenci Yurdu'nun 2022 yılı yatırım programına alındığı ve önümüzde 16 Eylül tarihinde ihaleye çıkarılacağı kaydedildi.

Mardin Gençli ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, "Mardin Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, Milletvekillerimiz, Rektörümüz, İl başkanımızın dile getirerek, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na ilettikleri şehrimizdeki Kız öğrenci yurdu eksikliğinin giderilmesi hususu üzerine bakanlığımız Mardin'de önemli bir eksiği giderecek olan bin öğrencinin barınacağı yeni yurt binası projesini onayladı. Proje ihale aşamasına geldi. İhale sürecinin ardından yurt binası için ilk kazma vurulacak. Mardin Artuklu Üniversitesi kampüs alanında öğrencilere yürüyüş mesafesinde yapılacak olan binanın mümküm olan en kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şimdiden bütün öğrencilerimize ve Mardin halkına hayırlı uğurlu olsun inşallah." dedi.

ResimResim

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Osman
30.08.2022 / 22:20

Nedir bu erkeklerin çektiği, niye kız yurdu?

Image
ahmett
31.08.2022 / 15:16

erkekler evlerde gerekirse parklarda kalabilir de yeni öğrenci kızlar için durum böyle değil

Yorum Yaz