matesis
dedas

İmam Hatipliler, Mezunlarla Buluştu

Mardin Önder İmam Hatipliler Derneği, her yıl geleneksel hale getirdiği İmam Hatipliler buluşması programını bu yılda düzenledi.
  • 19.10.2019 16:03
İmam Hatipliler, Mezunlarla Buluştu

Mardin Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen programa Dernek yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda imam hatip mezunu davetli topluluğu katıldı.

 

Kuran-ı Kerim tilavei ile başlayan buluşma programında davetlilere de çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

Programda eski mezunlar sınıflar ve meslek sahibi mezunlar sınıfları bir bir gezerek hem mazideki özlemlerini bir anlamda da gidermiş oldular hem de öğrencilerle hasbihal ettiler.

Dernek Başkanı Abdulsamet Yılmaz, "İmam hatiplerin kuruluş yıl dönümü münasebetiyle değişik görevlerde görev yapan doktor, mühendis avukat vs. Imam Hatip Lisesi mezunu ve Artuklu Suphiye Bölünmez imama hatip ortaokulu öğrencilerini bir araya getirmeye çalıştık. Amaç imam hatipliler sadece imam veya kuran kursu değil değişik mesleklerde görev alabilirler. İmam Hatip okulların ününe hep engel koydular, İmam hatiplerin ortaokulu bölümünün kapanması, İmam hatiplilerin üniversiteye gitmemeleri için katsayı engellemeyi getirmeleri ama son yıllarda imam hatipler istediği üniversite bölümünü tercih ederek okuyabilirler, bu gün ülkeyi yönetenler imam hatiplilerdir."dedi.

Yorum Yaz