tatlidede

İmamlar, cemaati aşılamaya teşvik edecek

Mardin'in Midyat ilçesi kaymakamı Tekin Dundar, Vatandaşların koronavirüs aşısı yaptırmaları için, cami İmamlarından destek istedi.
  • 01.07.2021 11:11
İmamlar, cemaati aşılamaya teşvik edecek

Kaymakam dundar, "özellikle aşılama konusunda, lütfen vaazlarınızda, Sohbetlerinizde, bunu cemaatinize, cami çevrenize Bildirin. Bu hastalığın sönmesi için, aşılama yapmamız şart" dedi.

Mardin'in Midyat İlçesi Kaymakamı Tekin Dundar, imamlarla toplantı yaptı. Kaymakam Dundar, Milli İrade Ortaokulu'nda yapılan toplantıda, koronavirüs ile mücadele kapsamında yürütülen aşılama kampanyası için, imamlardan cami cemaatini bilgilendirmelerini ve aşıya yönlendirmelerini istedi.

'AŞILAMA ŞART'

Kaymakam Dundar, şöyle dedi: "Özellikle aşılama konusunda, lütfen vaazlarınızda, sohbetlerinizde, bunu cemaatinize, cami çevrenize bildirin. Bu hastalığın sönmesi için, aşılama yapmamız şart. Bu musibetle mücadele etmek, hepimizin görevi. Bugün bu virüs, bir kişiden tüm dünyaya yayılmıştır ve şuana kadar, tüm dünyada 6 milyondan fazla insan vefat etti. Ülkemizde 40 bine yakın insan vefat etmiştir. Dolayısıyla, bir kişi dahi kalana kadar, bu toplumsal risk devam ediyor. Bunun en etkin mücadelesi, aşılamadır. Yani Allah'ın vermiş olduğu eceli, ne bir saniye geri alabilirsiniz, ne de bir saniye ileri alabilirsiniz. Ömrü veren Allah, eceli veren Allah. Yani Firavun kurtulabilmiş mi ecelinden? Yok. Nemrut kurtulabilmiş mi? Yok. O kadar geriye gitmeye de gerek yok. Rockefeller denilen kişi diyordu ki, 'Ben 150 yaşıma kadar yaşayacağım.' 100 yaşına gelmeden öldü. 10 defa organ nakli olmuş; kalbinden, böbreğinden, akciğerinden, karaciğerinden. Allah'ın hükmünü sen bir saniye, bir salise dahi ne geri alabilirsin, ne de ileri alabilirsin. Onun için, yok aşılama öldürüyormuş, yok bilmem kısırlaştırıyormuş. Biz Allah'a inanan insanlarız, yani kaderde ne yazıyorsa, onu sen yaşayacaksın. Akıllı bir Müslüman, Allah'ın vermiş olduğu akıl nimetini kullanmak zorundadır."

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü de katıldı.

Editör: Aydın

Yorum Yaz