tatlidede

İnşaattan düşerek feci şekilde can verdi

Kızıltepe'de inşaatta Demir Ustası olarak olarak çalışan Suriye'li genç, inşaatın 4. katından düşerek yaşamını yitirdi.
  • 19.08.2018 17:07
İnşaattan düşerek feci şekilde can verdi

Kızıltepe'de Yeni Mahalle Şeyh Salim Mezarlığı yakınlarında yapımına devam edilen inşaatta Demir Ustası olarak çalışan Ahmet Sino adlı genç, demir bağlarken dengesini kaybederek 4. katta zemine düştü.

18 Yaşında olduğu öğrenilen Suriyeli Ahmet Sino'ya ilk müdahaleyi, inşaatta beraber çalıştığı işçi arkadaşları yaptı. Olay yerine çağrılılan 112 Acil Servis ekiplerinin olay yerine gelmesiyle hastaneye kaldırılan, Sino, kaldırıldığı Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti.

Sino’nun cenazesi otopsi için Mardin Devlet Hastanesine götürdü. Otopsi işlemlerinin ardından genç işçinin cenazesi Ceylanpınar karşısında bulunan Suriye’nin Serêkaniyê’ye götürüleceği öğrenildi.

Sino'nun ölüm haberi ailesi ve yakınlarını derinden üzdü. Sinir krizleri geçiren Sino'nun yakınları, hayatının baharında ekmek parası için mücadele eden Sino'nun bayram arifesinde, bayram masrafını çıkarmak için birçok inşaat işçisi arkadaşı gibi sigortasız olarak çalıştığından yakınarak üzüntülerini ifade ettiler.

İsmail Aydoğan

Yorum Yaz