tatlidede

Instagramda Seni Engelleyenleri Görme

  • 15.08.2022 11:00
Instagramda Seni Engelleyenleri Görme

Instagramda Seni Engelleyenleri Görme

Instagram kullanıcıları görüntülemek ve rahatsız edilmek istemediği kişileri kolay bir şekilde engelleyebilirler. Bu engelleme işlemi sonucunda kişinin hesabına erişmek veya herhangi bir etkileşim göndermek imkânsız hale gelecektir.

Fakat bu durum hakkında herhangi bir bildirim gönderilmediği için hiçbir kullanıcı kim tarafından engellendiğini öğrenemez. İçeriğimizde ise Instagramda seni engelleyenleri görme işleminin nasıl mümkün olduğunu açıklayacak ve uygulayabileceğiniz yöntemleri sizlerle paylaşacağız.

Instagramda Seni Engelleyenleri Görme Nasıl Yapılır?

Instagramda seni engelleyenleri görme yöntemleri ile birlikte sizler de sizi engellemiş olan kişilerin kimler olduğunu öğrenebilir ve buna göre bazı adımlar atabilirsiniz. Fakat bu yöntemlerin herhangi bir garantisi bulunmamaktadır. Çünkü Instagram kuralları gereği sizi engelleyen kişileri direkt olarak görüntülemeniz veya bu konu hakkında bir bildirim almanız mümkün değildir. Aynı şekilde siz de birini engellediğinizde herhangi bir bilinirlik olmayacaktır.

Engelleme işlemi bir nevi gizlenme türü olarak da kullanıldığı için sizi engelleyen kişileri öğrenebilmeniz adına detaylı araştırmalar yapmanız gerekecektir. Günümüzde ise bunun için üç farklı yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemlerden ikisi Instagram üzerinde yapabileceğiniz işlemlerken, bir tanesi üçüncü taraf yazılımların yardımıyla yapılabilmektedir.

Arama Yardımıyla Engelleyenleri Görüntüleme

Instagram seni engelleyenleri görme yöntemleri arasında en çok tercih edilen işlem Instagram arama kutucuğunu kullanmak olmaktadır. Engellendiğinizi düşündüğünüz kişiyi kullanıcı adı ile birlikte arama kutucuğuna yazabilir ve hesabın çıkıp çıkmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer hesabı görüntüleyebiliyorsanız sizi engellememiş demektir. Fakat hesap gözükmüyorsa, başka bir hesap üzerinden tekrar arama yapmanız gerekecektir. Diğer hesapta görüntülenme sağlıyorsanız, kesinlikle engellenmişsiniz demektir.

Instagram’da hesap kısıtlama ile ilgili birçok kullanıcının merak ettiği sorular var. Bu soruların cevaplarını ve hesap kısıtlamaların detaylarını https://www.teknobh.com/instagram-hesap-kisitlama/ bağlantısı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Eski Mesajları ve Etkileşimleri Kontrol Ederek Engelleme Öğrenme

Sizi engellediğini düşündüğünüz kişi ile önceden etkileşime girdiyseniz ve birbirinizle mesajlaştıysanız, engelleme işleminin yapılıp yapılmadığını çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Örneğin daha önceden o kişi ile DM üzerinden iletişim kurduysanız, kayıtlı mesajlarınızda kişinin profili gözükmeyecektir. Bu durum sizi engellediğini gösterebilirken, hesabını kapattığı anlamına da gelebilmektedir. Emin olabilmek adına başka bir hesap üzerinden sizi engellediğini düşündüğünüz hesabın açık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Instagramda seni engelleyenleri görme yöntemlerinin detaylarını https://www.teknobh.com/instagram-beni-engelleyenleri-gorme/ bağlantısı üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca Instagram hesap güvenliği adımlarını da öğrenmek için içeriğimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

Editör: Aydın

Yorum Yaz