matesis
dedas

İran'dan getirilenler Mardin'de karantinaya alındılar

İran’dan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Türkiye'ye getirilen 39 Türk vatandaşı Mardin’de öğrenci yurduna yerleştirildi.
  • 27.04.2020 17:49
İran'dan getirilenler Mardin'de karantinaya alındılar

Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla 59 ülkeden yaklaşık 25 bin vatandaşın ramazan ayını ve bayramı evlerinde geçirebilmesi amacıyla başlatılan tahliye kapsamında, İran'daki 4'ü çocuk 39 Türk vatandaşını taşıyan THY uçağı Mardin Havalimanı'na indi.

Uçaktan inen vatandaşlar, apronda pasaport kontrolü ve sağlık taramasından geçirildi. Bavulları AFAD ekiplerince dezenfekte edilen 4’ü çocuk 39 kişi polis ve jandarma eşliğinde otobüslerle Artuklu Üniversitesi Yerleşkesi'ndeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Kasımiye Öğrenci Yurdu'na getirildi. Karantina sürecini geçirecekleri yurt girişinde AFAD ve yurt görevlilerince tarafından karşılanan vatandaşlar, kayıtları yapılarak odalarına yerleştirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, AFAD İl Müdürü Davut Esen, 39 kişinin havaalanından alınarak yurda yerleştirilmesi sürecinde organizasyonu sağladı.

Yerleştirildikleri yurtta 14 gün süreyle karantinada kalacak vatandaşların ihtiyaçları Mardin Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kızılay ve AFAD tarafından karşılanacak.

Yorum Yaz